Vrtić Bambi (foto: Đorđe Đoković)
Vrtić Bambi (foto: Đorđe Đoković)
25.02.2022, 08:08

Ministarstvo i Grad bez odgovora zašto još uvek nije raspisan konkurs za direktora vrtića

č: | fb:

Nakon što je vršiocu dužnosti direktora Predškolske ustanove "Milica Nožica" u Valjevu Spomenki Đurović istekao i drugi šestomesečni mandat, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja nije imenovalo novog v.d. niti je Upravni odbor ustanove raspisao konkurs za izbor direktora.

 

Tako je postojeća v.d. direktora Predškolske ustanove obavljala funkciju od 11. februara bez pravnog osnova, a da za to nisu marili ni osnivač Grad Valjevo ni Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

 

Diplomirani vaspitač Spomenka Đurović je rešenjem ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branka Ružića, za vršioca dužnosti direktora Predškolske ustanove "Milica Nožica" imenovana 11. februara 2021. godine, nakon što je dotadašnja v.d. direktora Katarina Janković podnela ostavku na to mesto.

 

Prema Zakonu o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja za "vršioca dužnosti direktora ustanove može da bude imenovano lice koje ispunjava propisane uslove za direktora ustanove, osim položenog ispita za direktora ustanove, i to do izbora direktora, a najduže šest meseci".

 

I pored obećanja da će u tom periodu – šest meseci biti raspisan konkurs za izbor direktora, to nije učinjeno nego je Spomenka Đurović suprotno zakonu ponovo imenovana za vršioca dužnosti na šest meseci. Ni u tom periodu nije raspisan konkurs, niti je imenovan novi vršilac dužnosti.

 

Na pitanje Kolubarskih.rs kada će biti imenovan vršilac dužnosti Predškolske ustanove s obzirom na to da je Spomenki Đurović istekao mandat, gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković je rekao da nema odgovor na to pitanje te da ga potražimo od Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

 

"Za vršioca dužnosti direktora Predškolske ustanove Milica Nožica iz Valjeva imenovana je Spomenka Đurović, koja je i obavljala tu funkciju", stoji u odgovoru Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja koji nam je dostavljen 24. febrauara ili dva dana nakon što su Kolubarske.rs uputile mejl sa nekoliko pitanja. Međutim nije nam odgovoreno kada je Spomenka Đurović imenovana za vršioca dužnosti i na koji period.

  

Takođe, nije nam odgovoreno na pitanje da li je rukovođenje Predškolskom ustanovom od 11.02.2022. nezakonito, samim tim nezakonite i sve pravne radnje proistekle u tom periodu?

 

Nezvanično saznajemo da je ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić rešenje o imenovanju Spomenke Đurović na funkciju v.d. direktora Predškolske ustanove "Milica Nožica" potpisao 23. februara čime joj je po treći put odobren mandat na šest meseci, a time po drugi put prekršena odredba Zakona da vršilac dužnosti može da bude imenovan najduže šest meseci.

 

Aktuelno

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 4 sati 12 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 11 sati 9 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 1 dan 11 sati

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 6 komentara