Karađorđeva ulica  (foto: Đorđe Đoković)
Karađorđeva ulica (foto: Đorđe Đoković)
02.03.2022, 07:50

Pojedini otkupljeni Krušikovi stanovi mogu se naći pod udarom izvršitelja

č: | fb:

Lokalni front Valjevo je upozorio sugrađane, koji su "krušikove" stanove otkupili u velikoj SPS-rasprodaji društvene svojine devedesetih godina prošlog veka, a koji zbog nečega nisu dovršili postupak prenosa ovih stanova na svoje ime, da se mogu naći pod udarom sudskih izvršitelja u postupku prinudne naplate potraživanja od "Krušika". Frontovci pozivaju vlasnike tih stanova da što pre dovrše ili bar započnu postupak prenosa ovih nekretnina.  

 

Kako je navela na konferenciji za novinare Jasminka Nedeljković, kandidatkinja na parlamentarnoj listi MORAMO, beogradsko preduzeće "Input" d.o.o. je u sporu pred  Privrednim sudom postiglo sporazum o poravnanju kojim se tuženi "Krušik" obavezuje da ovoj bratskoj firmi isplati iznos od 137 miliona 626 hiljada dinara, uvećan za troškove izvršnog postupka od 530 hiljada dinara i za troškove parničnog postupka od 214 hiljada dinara.

 

- Zanimljiv je način na koji će javni izvršitelj Dragana Stojkov iz Beograda naplatiti dug od valjevskog giganta među dužnicima u prinudnoj naplati. Kako se nekoliko stanova, otkupljenih devedesetih godina, još uvek vode kao imovina "Krušika", javni izvršitelj je svojim zaključkom od 11. februara ove godine zadužio sudskog veštaka da utvrdi tržišnu vrednost nepokretnosti u svojini HK "Krušik". Lokalni front poseduje spisak od osam valjevskih stanova u koje će sudski veštak ulaziti 11. marta između 10 i 15.15 časova. Oni se nalaze u Pasterovoj ulici, Naselju Peti puk, Sinđelićevoj, Karađorđevoj i Ulici vojvode Mišića - kazala je Jasminka Nedeljković i pozvala sugrađane, ukoliko im je potrebna pomoć, da se obrate Lokalnom frontu, a to mogu učiniti svake večeri između 18 i 20 sati u njihovim prostorijama, u Ulici doktora Pantića 37.

Jasminka Nedeljković i Ljubomir Radović

Jasminka Nedeljković i Ljubomir Radović (Foto: Kolubarske.rs)

 

Kandidat na parlamentarnoj listi MORAMO Ljubomir Radović je naveo da je Lokalni front Valjevo u javnosti, i preko odbornika u Skupštini grada, godinama upozoravao na loše rukovođenje i sve lošije poslovanje posrnulog valjevskog giganta koji se do skora hvalio titulom "regionalnog lidera u namenskoj industriji".

 

Na jedan od očitijih primera čerupanja "Krušika" upozorio je i hrabri Aleksandar Obradović. Znamo da u državi čiji je predsednik postao počasni građanin Valjeva zbog tobožnjih "zasluga" u vladavini prava njegov slučaj još nije razrešen pred sudom.

 

- Podsećamo da su prvi ljudi Valjeva, najpre Stanko Terzić, a potom i Slobodan Gvozdenović, svojim potpisima na štetnim ugovorima olakšali gradski budžet za tričavih 825 miliona dinara, koliko je "Krušik" dugovao Gradu po raznim osnovima. Umesto da bude naplaćena, ova suma je čarobnim štapićem pretvorena u akcije Grada u kapitalu "Krušika" od kojih građani neće nikada videti nikakve koristi. Gradski oci, štaviše, ne usuđuju se da delegiraju ni svog predstavnika u Skupštinu akcionara kompanije kako bi brinuo o imovini građana Valjeva. Gradska javna preduzeća, Vodovod na primer, izgleda ne smeju ni da pitaju kada će biti naplaćeni aktuelni dugovi "Krušika" reda veličine stotinak miliona dinara - rekao je Ljubomir Radović.

 

Prema podacima Narodne banke Srbije računi HK "Krušik" blokirani su za gotovo dve milijarde dinara, a ta blokada traje preko 1800 dana ili skoro pet godina.

 

Aktuelno

Raskrsnica Sinđelićeve i Pantićeve (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 1 dan 1 sati

Izmena saobraćaja zbog zamene zatvarača

JKP Vodovod Valjevo obaveštava građane da će, od ponedeljka, 25. septembra 2023. godine, zbog zamene zatvarača u šahti na raskrsnici ulica Sinđelićeva i Pantićeva biti izmenjen saobraćaj.

Borba vitezova (foto: Nemanja Jovanović)
Nova manifestacija Kulturnog centra 23.09.2023

Prvi ubski "Viteški dan"

U subotu od 11 do 19 časova na Opštinskom brdu Šepkovac biće održan prvi "Viteški dan". Reč je o manifestaciji koja će posetiocima dočarati duh, tradiciju i kulturu srednjovekovne Srbije,  · 6 komentara

Smeće u Ljubostinji (foto: iRevolucija)
"Čisto iz ljubavi – River CleanUp Collective" 23.09.2023

Očistimo Ljubostinju

U subotu, 23. septembra sa početkom u 10 časova iRevolucija u saradnji sa Lidl Srbija održaće akciju čišćenja reke Ljubostinje. iRevolucija učestvuje u projektu kompanije Lidl "Čisto iz ljubavi –...  · 3 komentara