Gradsko veće (foto: Kolubarske.rs)
Gradsko veće (foto: Kolubarske.rs)
04.03.2022, 11:42

Gradsko veće o direktorima Toplane i Vodovoda

č: | fb:

Gradsko veće prihvatilo je rešenja o imenovanju Janka Gagića na mesto direktora JKP Toplana i Ivana Filipovića za direktora JKP Vodovod na mandat od četiri godine. O izboru Gagića i Filipovića, koji su do sada bili vršioci dužnosti direktora ta dva javna preduzeća, izjasniće se odbornici Skupštine grada.

 

Gradsko veće je utvrdilo Odluka o sprovođenju javnog konkursa za izbor direktora JKP Polet Valjevo, tako da će i to javno preduzeće uskoro umesto vršioca dužnosti dobiti direktora izabranog na konkursu na mandat od četiri godine.

 

Prihvaćena je Odluka o pokretanju inicijative za proširenje područja slobodne zone "Šabac" na područje grada Valjeva, a na osnovu dostavljenog pisma o namerama privrednog društva Bizerba d.o.o. Beograd, u kome je iskazano interesovanje da posluju u režimu slobodne zone, u okviru slobodne zone "Šabac".

 

Na sednici Gradskog veća usvojeni su programi rada za 2022. godine ustanova kulture - Centra za kulturu, Narodnog muzeja, Biblioteke "Ljubomir Nenadović", Moderne galerije, Internacionalnog umetničkog studija "Radovan Trnavac Mića", Centra za negovanje tradicionalne kulture "Abrašević", Zavoda za zaštitu spomenika i Međuopštinskog istorijskog arhiva. Zeleno svetlo dobili su i programi ustanove za fizičku kulturu "Valis" i Centra za socijalni rad "Kolubara", kao i godišnji plan rada za 2021/2022. godinu Predškolske ustanove "Milica Nožica".

Gradsko veće

Gradsko veće (Foto: Kolubarske.rs)

 

Odlukom o izmenama Odluke o mreži javnih osnovnih škola na teritoriji grada Valjeva, koju je prihvatilo Gradsko veće, u Osečini će biti otvoreno izdvojeno odeljenje muzičke škole "Živorad Grbić" iz Valjeva. "Imajući u vidu da će nastava biti dostupna deci sa teritorije opštine Osečina, ali i okolnih sela, nesumnjivo je da će otvaranje izdvojenog odeljenja osnovne muzičke škole doprineti unapređenju obrazovanja, kulture i kreativnih sposobnosti dece sa tog područja, ali i kulturnog potencijala same sredine", navodi se u Oldulci.

 

Prihvaćena je i Odluka o dodeli bespovratnih sredstava korisnicima za sprovođenje mera energetske efikasnosti. Ovom odlukom vrši se dodela bespovratnih sredstava krajnjim korisnicima za korišćenje mera energetske efikasnosti po javnom pozivu za sufinansiranje mera energetske efikasnosti na porodičnim kućama, stambenim zgradam i stanovima za 2021. godinu.

 

Članovi Gradskog veća prihvatili su program podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja za grad Valjevo za 2022. godinu, kao i Pravilnik o kriterijumima i postupku za dodelu i korišćenje podsticajnih sredstava u poljoprivredi. Prihvatili su i program rada Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima na teritoriji grada Valjeva za 2022. godinu.

Aktuelno

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 6 sati 29 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 13 sati 25 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 1 dan 13 sati

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 7 komentara