Izgradnja pogona Bizerba (foto: Đorđe Đoković)
Izgradnja pogona Bizerba (foto: Đorđe Đoković)
07.03.2022, 14:51

Aleksandar Vučić na polaganju kamena temeljca za fabriku Bizerba

č: | fb:

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće polaganju kamena temeljca za izgradnju fabrike Bizerba u Valjevu, u utorak, 8. marta 2022. godine, u 10.00 časova, obajvljeno je na sajtu Predsednik Srbije.

 

Kompanija "Bizerba Production&Tech Centar" d.o.o. Beograd-Stari grad otvoriće ove godine u Valjevu proizvodni pogon za gotove proizvode, komponente i štampariju, prve godine zaposliće tri radnika, a do 2027. godine posao na neodređeno vreme dobiće najmanje 305 radnika, piše u Ugovoru o dodeli sredstava podsticaja koji su potpisali 26. maja 2021. godine Ministarstvo privrede Srbije i "Bizerba Production&Tech Centar" d.o.o. Beograd, Stari grad.

 

U Ugovoru je navedeno da se "Bizerba" obavezuje da izvrši početnu investiciju u materijalna i nemateriajlna sredstva do kraja 2026. godine u iznosu ne manjem od 34,2 miliona evra, gde najmanje 25 posto obaveze ulaganja mora biti finansirano iz sopstvenih sredstava, odnosno iz sredstava koje ne sadrže bilo kakvu državnu pomoć.

 

Kompaniji se odobrava ukupan iznos sredstava podsticaja u vrednosti od približno 13,36 posto opravdanih troškova ulaganja u materijalna i nematerijalna sredstva, što iznosi 4.568.894,60 evra, što je 15.039 evra subvencija po radnom mestu.

 

Kako je navedeno u Ugovoru sredstva će biti isplaćena u šest tranši u dinarskoj protivvrednosti.

 

Pored podsticajnih sredstava za svako novo radno mesto "Bizerba Production&Tech Centar" d.o.o. Beograd-Stari grad dobila je na poklon 11,8 hektara građevinskog zemljišta u Valjevu, u privrednoj zoni.

 

"Bizerba Production&Tech Centar" d.o.o. Beograd-Stari grad osnovana je 5. februara 2021. godine u Srbiji, osnivački kapital iznosio je 1.175.000 dinara, nije imala zaposlenih u trenutku podnošenja Prijave za dodelu sredstava.


Aktuelno

Radovan Beli MArković (foto: Đorđe Đoković)
Predlozi do 21. avgusta Pre 1 sati 52 minuta

Nagrada "Beli" u čast pisca Radovana Belog Markovića

Udruženje "Beli Povlen" iz Valjeva ustanovilo je novinarsku nagradu "Beli", u znak sećanja na Radovana Belog Markovića, jednog od najvećih srpskih književnika. Priznanje će biti dodeljeno 28....

Dečji parkić u Naselju Milorada Pavlovića (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Objavljena javna nabavka Pre 1 dan 2 sati

Za tri eko-parkića devet miliona dinara

Ministarstvo zaštite životne sredine i grad Valjevo sa devet miliona dinara finansiraće izgradnju tri eko-parkića u okviru projketa "Smanjenje zagađenja zemljišta nastalog usled emisija od divljih...  · 13 komentara