Izgradnja pogona Bizerba (foto: Đorđe Đoković)
Izgradnja pogona Bizerba (foto: Đorđe Đoković)
07.03.2022, 14:51

Aleksandar Vučić na polaganju kamena temeljca za fabriku Bizerba

č: | fb:

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće polaganju kamena temeljca za izgradnju fabrike Bizerba u Valjevu, u utorak, 8. marta 2022. godine, u 10.00 časova, obajvljeno je na sajtu Predsednik Srbije.

 

Kompanija "Bizerba Production&Tech Centar" d.o.o. Beograd-Stari grad otvoriće ove godine u Valjevu proizvodni pogon za gotove proizvode, komponente i štampariju, prve godine zaposliće tri radnika, a do 2027. godine posao na neodređeno vreme dobiće najmanje 305 radnika, piše u Ugovoru o dodeli sredstava podsticaja koji su potpisali 26. maja 2021. godine Ministarstvo privrede Srbije i "Bizerba Production&Tech Centar" d.o.o. Beograd, Stari grad.

 

U Ugovoru je navedeno da se "Bizerba" obavezuje da izvrši početnu investiciju u materijalna i nemateriajlna sredstva do kraja 2026. godine u iznosu ne manjem od 34,2 miliona evra, gde najmanje 25 posto obaveze ulaganja mora biti finansirano iz sopstvenih sredstava, odnosno iz sredstava koje ne sadrže bilo kakvu državnu pomoć.

 

Kompaniji se odobrava ukupan iznos sredstava podsticaja u vrednosti od približno 13,36 posto opravdanih troškova ulaganja u materijalna i nematerijalna sredstva, što iznosi 4.568.894,60 evra, što je 15.039 evra subvencija po radnom mestu.

 

Kako je navedeno u Ugovoru sredstva će biti isplaćena u šest tranši u dinarskoj protivvrednosti.

 

Pored podsticajnih sredstava za svako novo radno mesto "Bizerba Production&Tech Centar" d.o.o. Beograd-Stari grad dobila je na poklon 11,8 hektara građevinskog zemljišta u Valjevu, u privrednoj zoni.

 

"Bizerba Production&Tech Centar" d.o.o. Beograd-Stari grad osnovana je 5. februara 2021. godine u Srbiji, osnivački kapital iznosio je 1.175.000 dinara, nije imala zaposlenih u trenutku podnošenja Prijave za dodelu sredstava.


Aktuelno

Dragan Stojković (foto: skrinšot RTS)
Bez kraja Pre 19 sati 18 minuta

Da nije prevelika doza, za jedan dan?

U tek minuli ponedeljak, čusmo dve izjave. Za enciklopedije! Ne baš svetske mudrosti, ali svetske sigurno. Naravno, ukoliko svet nema pametnija posla, nego da sluša ili čita šta se kod nas priča....  · 3 komentara

Zdanje na Desankinom vencu (foto: Đorđe Đoković)
U zdanju na Desankinom vencu Pre 23 sati 42 minuta

Gradska kuća za posebne prilike

Zdanje na Desankinom vencu biće adaptirano i rekonstruisano u Gradsku kuću, odlučili su odbornici Skupštine grada. Osim za potrebe organa Grada, prostor bi se koristio za protokolarne prijeme,...  · 4 komentara