Polaganje kamen temeljca za Bizerbu (foto: Kolubarske.rs)
Polaganje kamen temeljca za Bizerbu (foto: Kolubarske.rs)
08.03.2022, 12:23

Vučić: Prosečna plata u Bizerbi biće preko 1.100 evra

č: | fb:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da se otvaranjem pogona nemačke fabrike Bizerba, za koju je danas položen kamen temeljac u privrednoj zoni, otvara nova era za Valjevo i ceo Kolubarski okrug, i poručio da je država spremna da nemačkoj kompaniji još snažnije pomogne većim podsticajima ubuduće, ukoliko se odluči da poveća broj zaposlenih.

 

- Danas ću samo govoriti o Bizerbi, jer znam koliko smo se mučili da u Valjevo dovedemo investitore. Za nas je ovo veliki dan. Prosečna bruto plata biće 1.772 evra, što znači preko 1.100 evra neto plata – rekao je Vučić. Zastao je i upitao Andreasa Krauta iz Bizerbe da li je smeo da kaže to o platama i dodao: "Jedino da uzmem čekić po glavi da se udarim, ne vredi".

 

Nastavio je da će Bizerbinih 400 radnika imati time veća primanja nego što su uobičajena. Dvostruko više nego što je prosečna plata trenutno u Valjevu.

 

- Sećam se kada nam je bilo dozvoljeno da najavimo ovu investiciju u Valjevu, kako sam sav radostan to saopštio ljudima u Valjevu. Od tada mnogo toga je urađeno, naši timovi su radili vredno i naporno. Ovo mesto je divno za Bizerbinu fabriku. Ovaj deo industrijske zone će biti novi razvojni projekat za ceo Kolubarski okrug, čak i šire. Moramo mnogo infrastrukturnih radova još da uradimo. U poslednjem kvartalu kreće proizvodnja u Bizerbi, tako da mi do tada moramo da završimo brzu saobraćajnicu Lajkovac-Valjevo. Moramo da uradimo tzv. "bajpas", kao i još jednu ulicu u industrijskoj zoni. Trafostanica je urađena, a gas stiže do Valjeva do novembra, tako da bismo time ispunili sve uslove da Valjevo ponovo bude veliki industrijski centar kao što je to bio u vreme velike Jugoslavije – kazao je Vučić.

 

Aleksandar Vučić

Aleksandar Vučić (Foto: Kolubarske.rs)

Predsednik Srbije je rekao da je Valjevo bilo zapostavljeno, da se malo ulagalo, ali da se sada, sa dolaskom Bizerbe, otvara novo vreme za Valjevce kao i za Kolubarski okrug.

 

- U narednom peridu u Valjevu radićemo od bolnice, za koju još radimo projekat, ali će svakako radovi iznositi između 25 i 30 miliona evra, do nove hale, a to je oko 15 miliona evra. Valjevo ima fantastičnu okolinu. Svi koji će da borave i žive u Valjevu, imaće bolji i lepši život. Valjevo ima pregršt toga da ponudi i pokaže - kazao je predsednik i još jednom se zahvalio Bizerbi što je donela odluku da uloži u Valjevo.

 

Predsednik Aleksandar Vučić se posebno zahvalio damama, koje učestvuju u realizaciji ovog projekta, čestitajući im kao i svim ženama u Srbiji 8. mart.

 

- Žene su oslonac, stub našeg društva, zahvaljujući njima zemlja ide napred, nosilac našeg progresa, odgovornije su i ozbiljnije od nas muškaraca. Hvala im - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

 

Andreas Kraut i Aleksandar Vučić

Andreas Kraut i Aleksandar Vučić (Foto: Kolubarske.rs)

Polaganjem kamena temeljca, u industrijskoj zoni u Valjevu, danas je svečano započela izgradnja pogona nemačke kompanije Bizerba, koja je svetski lider u oblasti tehnologije izrade proizvoda za merenje težine i sečenje hrane, kao i jedan od vodećih dobavljača hardverskih i softverskih rešenja koja se koriste u tehnologiji vaganja, sečenja i etiketiranja. Investicija je vredna oko 30 miliona evra.

 

- Veliko mi je zadovoljstvo da vam poželim dobrodišlicu. Radujem se što vidim toliko puno žena ovde i želim im srećan 8. mart. Srećan sam što smo danas ovde, na našem zemljištu u Valjevu. Nadam se da ćemo sve predstojeće aktivnosti oko projekta, uspešno završiti. Imali smo odlučnu podršku svih srpskih institucija, kao i grada Valjeva. Zemljani radovi su počeli u oktobru prošle godine i dosta toga je urađeno. Cela građevina obuhvataće 11.000 kvadratnih metara. Novi objekat biće opremljen najsavremenijim standardima. Kada vidim sve ovo, još više se radujem i jedva čekam da bude završen objekat. Predsedniče Vučiću, još jednom se zahvaljujem vama i vašem timu što ste ovde – rekao je Andreas Kraut iz Bizerbe koji je sa predsednikom Srbije položio kamen temeljac za fabriku, a pre polaganja vremenske kapsule Vučić je održao sastanak sa rukovodstvom kompanije i sa čelnicima Valjeva.

Andreas Kraut i Aleksandar Vučić

Andreas Kraut i Aleksandar Vučić (Foto: Kolubarske.rs)

Aktuelno

Dragan Đilas (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 5 sati

"Laki je malo nervozan"

Davno je rekao Perikle: Svi se ne mogu baviti politikom, ali svi mogu suditi o politici! Ne mogu se baviti iz niza razloga, recimo samo zbog govorne mane. (Političkim odlukama, donošenim na...