Valjevo iz vazduha (foto: Đorđe Đoković)
Valjevo iz vazduha (foto: Đorđe Đoković)
10.03.2022, 07:55

Predloženi kandidati za nagradu Valjeva

č: | fb:

Komisija za dodelu godišnje nagrade grada Valjeva usvojila je predlog o dobitnicima nagrade Valjeva za 2021. godinu, koja se dodeljuje povodom Dana grada, a konačnu reč daće odbornici na sednici Skupštine grada, koja će biti održana u petak 11. marta.

 

Komisiji je dostavljeno 80 predloga. Za oblasti privreda, urbanizma i arhitektura, i zaštita životne sredine nije bilo predloga, za oblast informisanje i društveno angažovanje Komisija se nije odlučila za prispeli predlog, dok je za pojedine oblasti Komisija predložila po dva kandidata.

 

Prema Odluci o nagradi Grada Valjeva u jednoj godini dodeljuje se najviše 14 nagrada i to po jedna nagrada za svaku oblast, izuzetno, u jednoj godini mogu se dodeliti dve nagrade za jednu oblast. Za pojedinu oblast ne mora se u svakoj godini dodeliti nagrada. 

 

Za godišnju nagradu Valjeva Komisija je predložila:

 

Za godišnju nagradu grada Valjeva za poljoprivreda predložen je Mališa Pajković, poljoprivrednik iz Kotešice, za oblast obrazovanja i vaspitanja predloženi su kao jedan predlog Katarina Ćosić i Draganu Vilotić, nastavnici razredne nastave i Nikola Savić, nastavnik Zdravstvene nege. Za stvaralaštvo i postignuće učenika i studenata predložene su Sara Janevska, učenica Valjevske gimnazije i Tina Petrović, učenica Muzičke škole.

 

Dr Mirjana Antonijević, postdoktorand FF Univerziteta u Notingemu, Ujedinjeno Kraljevstvo, predložena je za oblast nauke, inovacije i pronalazaštva, za oblast medicina i brigu o zdrvalju predloženi su dr Dejan Ćesarević, hirurg specijalista i primarijus dr Živana Vitorović Jovanović, pulmolog, dok su za oblast socijalne zaštite i humanitarnog rada predloženi Pravoslavna narodna hrišćanska zajednica Valjevo "Vozdviženje časnog krsta" i Dejan Drajić, predsednik Udruženja obolelih od multiple skleroze Kolubarskog okruga, Valjevo.

  

Komisija je za postignuća u prethodnoj godini za oblast umetnost i kultura predložila Gradski mešoviti hor "Abrašević" Valjevo. Kandidat za godišnju nagradu Grada za oblast čuvanje i negovanje tradicije valjevskog kraja je Udruženje zavičajno bratstvo "Mali korak" iz Oglađenovca, dok su za oblast sport predloženi Plivački klub "Valis" i Aleksandar Kovačević, vaterpolista.

 

Komisija je odlučila i Skupštini predložila da dodeli i dve specijalne nagrade, i to za životno delo predložen je Tomislav Jovančić, međunarodni košarkaški sudija, dok je Aleksandar Njegovan, direktor hotela "Omni" predložen za afirmaciju Valjeva.

 

U jednoj godini dodeljuju se najviše dve specijalne nagrade. Nagrada se može dodeliti i posthumno pojedincima za delo ili postignuće koje je postalo dostupno javnosti u periodu od 1. januara do 31. decembra godine koja prethodi godini u kojoj se nagrada dodeljuje i koji su preminuli u toj godini.

 

Za godišnju nagradu Valjeva najviše je pristigo predloga za oblast sporta – sedam, potom za umetnost i kulturu – pet, za socijalnu zaštitu i humanitarni rad – četiri, dok je za ostale oblasti pristiglo od jednog do tri predloga.

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 14 sati 5 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 16 sati 42 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 5 komentara