Ponovo radovi u Ulici Vuka Karadžića (foto: Kolubarske.rs)
Ponovo radovi u Ulici Vuka Karadžića (foto: Kolubarske.rs)
12.03.2022, 13:59

Prva zakrpa na delu tek izgrađene ulice Vuka Karadžića

č: | fb:

Samo dva meseca nakon puštanja u saobraćaj tek izgrađne Ulice Vuka Karadžića, od Karađorđeve do Železničke, radnici izvođača radova danas su ponovo na terenu. Ovaj put rade popravku ulice u delu gde se stvara "urbano jezero", kako su ga nazvali građani Valjeva.

 

Nakon prve kiše početkom februara na kolovozu u blizini raskrsnice ulica Vuka Karadžića i Dr Pantića pojavila se velika vodena površina koja je ometala saobraćaj i kretanje pešaka. Inače za valjevske prilike ništa novo. Valjevske ulice su prepoznatljive po tome što, pored neravnog kolovoza punog zakrpa, obiluju barama i baricama.

Rekonstruisana Ulica Vuka Karadžića

Rekonstruisana Ulica Vuka Karadžića (Foto: Đorđe Đoković)

 

Da će vrlo brzo uslediti popravka tek izgrađene Ulice Vuka Karadžića, ukazali su pre 15 dana kandidati za narodne poslanike koalicije "Ujedinjeni za pobedu Srbije" Zorica Đogović i Branko Ivković.

 

Oni su u saopštenju za javnost, pored ostalog, naveli da su evidentirani brojni propusti u izvođenju građevinskih radova u Ulici Vuka Karadžića, u delu od Železničke do Karađorđeve ulice, te da nas vrlo brzo očekuje rekonstrukcija tek rekonstruisane ulice. Pozvali su gradonačelnika Valjeva Lazara Gojkovića da se javno oglasi i objasni zašto su se dogodili propusti, kao i ko će da plati naknadne radove jer to svakako ne bi smeli biti građani Valjeva kao poreski obveznici.

 

"Nakon završetka radova na postavljanju asfaltne podloge i behaton ploča, na potezu od Železničke do Karađorđeve ulice, odmah su bili primetni nedostaci u izvedenim radovima. Najočitiji nedostatak je bilo novo valjevsko 'urbano jezero na asfaltu', koje se tu stvorilo odmah nakon prve kiše. Po našim saznanjima problem je u tome što su pogrešno izvedeni radovi na nivelaciji ulice, što prouzrokuje zadržavanje vode na kolovozu, a što je najprimetnije u neposrednoj blizini raskrsnice Ulica Vuka Karadžića i Dr Pantića", naveli su u saopštenju za javnost kandidati za narodne poslanike koalicije.

 

Prema njihovim saznanjima u Gradskoj upravi razmatraju dve opcije za rešenje ovog problema. "Jedna je podizanje cele nedavno izrađene asfaltne podloge i trotoara na potezu između Karađorđeve i Dr Pantića, a druga je, finansijski manje zahtevno rešenje, prosecanje asfaltne podloge radi postavljanja slivnika duž ivice kolovoza uz nivelisanje visine trotoara", naveli su u saopštenju za javnost kandidati za narodne poslanike koalicije "Ujedinjeni za pobedu Srbije".

Slivnici

Slivnici (Foto: Kolubarske.rs)

Sudeći po obimu radova koji se trenutno izvode u Ulici Vuka Karadžića pribeglo se jeftinijoj varijanti za koju nismo sigurni kome ide u prilog. Građanima sigurno ne.

 

Šest mesci za 550 metara ulice

 

Podsećamo, rekonstrukcija Ulice Vuka Karadžića, od Železničke ulice do mosta na Kolubari u dužini od 550 metara, počela je 6. septembra, a prema ugovoru trebalo je da bude završena 6. decembra 2021. Radovi u delu od Železničke do Karađorđeve ulice završeni su krajem decembra, dok radovi u drugom delu ulice, od Karađorđeve do mosta na Kolubari, još uvek nisu okončani.

 

Rekonstrukcija Ulice Vuka Karadžića

Rekonstrukcija Ulice Vuka Karadžića (Foto: Kolubarske.rs)

Izvođači radova valjevske firme "Kompresor ing", Preduzeće za puteve Valjevo i "Elektrovolt" su dva puta od početka radova tražili izmenu ugovora, tako da će radovi umesto 127,2 miliona dinara sa PDV-om, kolika je bila vrednost ugovorenog posla na javnoj nabavci, koštati oko 138,8 miliona dinara sa PDV-om.

Zabranjeno fotografisanje radova

Zabranjeno fotografisanje radova (Foto: Kolubarske.rs)

 

Veoma popularno – zabranjeno fotografisanje!

  

U poslednje vreme u Srbiji su se odomaćili nezakoniti pokušaji zabrane fotografisanja i snimanja javnih objekata, javnih površina i radova koji se izvode na tim javnim površinama. Videvši kako fotografišemo "nove" radove u tek izgrađenoj Ulici Vuka Karadžića jedan od radnika nam je prišao uporno zahtevajući da to ne radimo jer je, kako je rekao, "fotografisanje zabranjeno".    

Aktuelno