Divčibare - ski staza (foto: Đorđe Đoković)
Divčibare - ski staza (foto: Đorđe Đoković)
14.03.2022, 07:52

Nakon besplatne školice sporta, organizovana i škola skijanja

č: | fb:

Ustanova za fizičku kulturu (UFK) Valis i u ovoj godini realizovaće stručno-pedagoške programe u okviru kojih su, pored ostalog, besplatne školice sporta, škola skijanja i obuka neplivača.

 

Govoreći o planiranim aktivnostima u okviru Programa poslovanja UFK Valis za 2022. godinu, koji su usvojili odbornici Skupštine grada, direktor Željko Ostojić je naveo da je u Valisu trenutno zaposleno šest profesora fizičkog vaspitanja i većina njih je angažovana upravo na realizaciji stručno-pedagoških programa.

 

Ostojić je podsetio da je UFK Valis organizovala besplatne školice sporta za decu uzrasta od pet do osam godina. Školica je počela sa radom krajem januara, dva puta nedeljno, u Domu sporta "General Svetomir Đukić". U saradnji sa Predškolskom ustanovom u ovoj godini planirana su dva časa fizičkog vaspitanja i za predškolce u Domu sporta.

 

"Od prošle sedmice učenici osmog razreda valjevskih osnovnih škola su na besplatnoj obuci skijanja na Divčibarama. Iskoristili smo blizinu našeg ski centra, a u taj pilot projekat od srede i četvrtka biće uključena i deca seoskih osnovnih škola", rekao je Ostojić.

 

Prema njegovim rečima i ove godine u SRC Petnica biće organizovan program obuke neplivača i škole plivanja za predškolce i decu školskog uzrasta.

 

"Što se tiče investicija u ovoj godini je planirano da se uradi završni deo hidroizolacije na petničkim bazenima. Prošle godine je urađen projekat mini akva parka u SRC Petnica, tačnije na školskom bazenu. Daćemo sve od sebe da taj mini akva park završimo pre početka ovogodišnje kupališne sezone. Za sredšnjoškolce, kao i za sve ljubitelje sporta, uradićemo i crossfit teretanu na otvorenom, ali i nove rekreativne i zabavne sadržaje za najmlađe posetioce", najavio je direktor UFK Valis koja gazduje petničkim bazenima.

 

Kada je u pitanju Dom sporta "General Svetomir Đukić" završena je spoljna rekonstrukcija, prošle godine je urađen projekat unutrašnje rekonstrukcije.

 

"Očekujemo da radovi počnu na leto, tačnije krajem maja ili početkom juna. Odlučili smo se za taj period jer je tada raspust i to je vreme kada su smanjene aktivnsoti u sportskim salama. U ovoj godini u planu je i zamena dotrajale podloge, koja je stara preko četiri godine, u hali Student. Ove godine izlazimo u susret navijačima, tako što ćemo u klubskim bojama opremiti jedan deo trbina FK Radnički", rekao je Željko Ostojić, naglašavajući da su to samo neke od planiranih aktivnosti i investicija koje će biti realizovane ove godine uz podršku i pomoć lokalne samouprave.

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 8 sati 51 minuta

Uhapšena Valjevka zbog utaje poreza

Valjevska policija uhapsila je S. Đ. (1993) iz Valjeva zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila četiri krivična dela poreska utaja. Kako se sumnja, ona je izbegla da plati porez i oštetila...  · 1 komentar

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 1 dan 1 sati

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan 8 sati

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...