Centar za kulturu (foto: Đorđe Đoković)
Centar za kulturu (foto: Đorđe Đoković)
17.03.2022, 07:59

“Besplatan” koncert Crvene jabuke za Dan grada

č: | fb:

U okviru programa obeležavanja Dana grada Valjeva 20. marta, gradsko rukovodstvo svojim sugrađanima poklanja koncert Crvene jabuke. "Besplatan" koncert će građane Valjeva koštati 655.000 dinara, plus troškovi Centra za kulturu.

 

Ova praznična svirka nije bila planirana u ovogodišnjem budžetu Valjeva, tako da će novac biti obezbeđen sa "pozicije gradonačelnik" kroz "usluge po ugovoru". Na pitanje kako je izbor pao baš na ovu sarajevsku rok grupu, gradonačelnik Lazar Gojković kaže da se Crvena jabuka jedina uklopila u budžet, a i bila je slobodna u tom terminu.

 

Koncert će biti održan 20. marta od 20 časova u Centru za kulturu, preuzimanje ulaznica je na blagajni Centra 17. i 18. marta od 9 do 11 i od 17 do 20 časova; 19. marta blagajna će raditi od 10 do 12 časova, a 20. marta od 18 do 20 časova.

 

Centralni događaj obeležavanja Dana grada, koji se od 2004. godine praznuje 20. marta kada je 1804. Valjevo oslobođeno u Prvom srpskom ustanku, je svečana akademija sa dodelom godišnje nagrade najuspešnijim pojedincima i kolektivima, koja će biti održana u podne 20. marta u Centru za kulturu. Pre svečane akademije u 11 časova biće otvorena izložba "Tragom jedne zaboravljene ideje" u Narodnom muzeju.

 

Prethodne dve godine zbog pandemije koronavirusa nije bilo svečanog obeležavanja Dana grada. Sve do izbijanja pandemije, za praznik Valjeva bile su organizovane književne večeri, izložbe, pozorišne predstave, koncerti, Juniorski košarkaški turnir...

 

Programi su trajali deset i više dana, a najraznovrsniji bio je 2017. godine od 16. marta do 8. aprila. Pored književnih večeri, izložbi, bioskopskih projekcija, pozorišnih predstava, bilo je organizovano državno prvenstvo u boksu. U Centru za kulturu održan je koncert u čast Mikija Jevremovića, nastupali su Željko Joksimović, Neverne bebe, Igor Starović, Jovan Maljoković, Irena Blagojević, Jelena Kovačević, Boris Bizetić. 

 

Aktuelno