Zgrada  (foto: Đorđe Đoković)
Zgrada (foto: Đorđe Đoković)
15.03.2022, 10:36

Valjevo i ove godine u programu unapređenja energetske efikasnosti

č: | fb:

Grad Valjevo je među 151 lokalnom samoupravom koje će i ove godine učestvovati u nacionalnom programu unapređenja energetske efikasnosti, za šta će na nivou Srbije biti izdvojeno četiri milijarde dinara.

 

U ovom krugu, za sufinansiranje programa energetske efikasnosti, sanacije stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova u Valjevu, opredeljeno je 60 miliona dinara, po 30 miliona će izdvojiti Ministarstvo i Grad Valjevo. Valjevo je jedan od tri grada koji su dobili najviše sredstava u ovom krugu. To je značajno povećanje u odnosu na prethodnu godinu, kada je za naš grad izdvojeno ukupno 20 miliona dinara.

Potpisnici ugovora

Potpisnici ugovora (Foto: www.valjevo.rs)

 

Kako je saopšteno iz Gradske uprave građani Valjeva će blagovremeno biti obavešteni kada će početi prijavljivanje za ovogodišnji program, za koji je u petak u Aranđelovcu zamenik gradonačelnika Valjeva Nemanja Petrović potpisao ugovor sa potpredsednicom Vlade i ministarkom rudarstva i energetike prof. dr Zoranom Mihajlović.

 

S obzirom na veliko interesovanje građana, očekivanja od ovog projekta su velika, jer će značajno doprineti smanjenju potrošnje energenata, a samim tim i smanjenju zagađenja vazduha u Valjevu. U toku je realizacija prošlogodišnjeg programa, za koji se prijavilo 460 građana u Valjevu, što je najveći broj prijavljenih u Srbiji.

Aktuelno