Skupština grada (foto: Kolubarske.rs)
Skupština grada (foto: Kolubarske.rs)
18.03.2022, 15:26

Socijalisti traže hitnu sednicu Skupštine i oduzimanje nagrade Mališi Pajkoviću

č: | fb:

Nakon saznanja da je Više javno tužilaštvo u Valjevu podiglo optužnicu protiv Mališe Pajkovića, dobitnika nagrade grada Valjeva za poljopivredu, zbog seksualne eksploatacije maloletnog lica u dužem vremenskom periodu, odbornička grupa SPS-JS traži hitnu sednicu Skupštine grada, kao i da se dobitniku oduzme najznačajnija nagrada Valjeva.

 

Odbornička grupa SPS-JS u valjevskom parlamentu traži da se sednica Skupštine grada održi u subotu 19. marta na kojoj bi bile predložene izmene Odluke o dodeli nagrade Valjeva i rešenja o imenovanju članova Komisije za dodelu nagrade Grada.

 

Predlog da se održi hitna sednica usledio je nakon što su Kolubarske.rs objavile vest da je protiv Mališe Pajkovića, dobitnika nagrade za oblast poljoprivreda, Više javno tužilaštvo u Valjevu početkom decembra 2020. godine podiglo optužnicu zbog opravdane sumnje da je izvršio produženo krivično delo trgovina ljudima.

 

"Ukoliko se Mališi Pajkoviću nagrada dodeli, ugled grada Valjeva bi trajno bio narušen sa nesagledivim posledicama, zbog čega tražimo da se nagrada grada Valjeva Mališi Pajkoviću oduzme. Postupak grada Valjeva bio bi ujedno i nedopustivo mešanje u tok krivičnog postupka jer bi nereagovanjem u predmetnom slučaju i dodelom nagrade okrivljenom, grad Valjevo posredno iskazao podršku licu protiv koga se vodi postupak i poslao poruku žrtvama da ne haje za njihove patnje", navodi se u predlogu odborničke grupe SPS-JS za sazivanje i održavanje hitne sednice Skupštine grada.

 

"I kao najgore, ugled grada bi trajno i nepovratno bio uništen, i sve ono što su generacije Valjevaca od Prote Mateje, Ljube Nenadovića, Desanke Maksimović, Ljube Popovića, Jovana Maljokovića, braće Kovačević, Nikole Jevremovića Gužve i Luke Stančića, pominjemo samo neke, bilo bi isprljano i ukaljano da se nikad ne oporavi", poručuje odbornička grupa SPS-JS u Skupštini grada.

 

Odbornička grupa SPS-JS traži smenu predsednice Komisije za nagrade Zorice Jocić koja je, kako navode, morala znati i bila je dužna da zna kome Komisija dodeljuje nagradu, a članovi Komisije moraju podneti ostavke, a ukoliko je Komisiji istekao mandat, SPS-JS traži garancije od gradonačelnika da nijedan član Komisje neće biti predložen za ponovno imenovanje.

 

Godišnja nagrada grada Valjeva najuspešnijim pojedincima i kolektivima, među kojima je i Mališa Pajković, biće uručena u nedelju na svečanosti povodom 20. marta Dana grada.

Aktuelno

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 15 sati 23 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 22 sati 20 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica 18.04.2024

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 7 komentara