Skupština grada (foto: Kolubarske.rs)
Skupština grada (foto: Kolubarske.rs)
18.03.2022, 15:26

Socijalisti traže hitnu sednicu Skupštine i oduzimanje nagrade Mališi Pajkoviću

č: | fb:

Nakon saznanja da je Više javno tužilaštvo u Valjevu podiglo optužnicu protiv Mališe Pajkovića, dobitnika nagrade grada Valjeva za poljopivredu, zbog seksualne eksploatacije maloletnog lica u dužem vremenskom periodu, odbornička grupa SPS-JS traži hitnu sednicu Skupštine grada, kao i da se dobitniku oduzme najznačajnija nagrada Valjeva.

 

Odbornička grupa SPS-JS u valjevskom parlamentu traži da se sednica Skupštine grada održi u subotu 19. marta na kojoj bi bile predložene izmene Odluke o dodeli nagrade Valjeva i rešenja o imenovanju članova Komisije za dodelu nagrade Grada.

 

Predlog da se održi hitna sednica usledio je nakon što su Kolubarske.rs objavile vest da je protiv Mališe Pajkovića, dobitnika nagrade za oblast poljoprivreda, Više javno tužilaštvo u Valjevu početkom decembra 2020. godine podiglo optužnicu zbog opravdane sumnje da je izvršio produženo krivično delo trgovina ljudima.

 

"Ukoliko se Mališi Pajkoviću nagrada dodeli, ugled grada Valjeva bi trajno bio narušen sa nesagledivim posledicama, zbog čega tražimo da se nagrada grada Valjeva Mališi Pajkoviću oduzme. Postupak grada Valjeva bio bi ujedno i nedopustivo mešanje u tok krivičnog postupka jer bi nereagovanjem u predmetnom slučaju i dodelom nagrade okrivljenom, grad Valjevo posredno iskazao podršku licu protiv koga se vodi postupak i poslao poruku žrtvama da ne haje za njihove patnje", navodi se u predlogu odborničke grupe SPS-JS za sazivanje i održavanje hitne sednice Skupštine grada.

 

"I kao najgore, ugled grada bi trajno i nepovratno bio uništen, i sve ono što su generacije Valjevaca od Prote Mateje, Ljube Nenadovića, Desanke Maksimović, Ljube Popovića, Jovana Maljokovića, braće Kovačević, Nikole Jevremovića Gužve i Luke Stančića, pominjemo samo neke, bilo bi isprljano i ukaljano da se nikad ne oporavi", poručuje odbornička grupa SPS-JS u Skupštini grada.

 

Odbornička grupa SPS-JS traži smenu predsednice Komisije za nagrade Zorice Jocić koja je, kako navode, morala znati i bila je dužna da zna kome Komisija dodeljuje nagradu, a članovi Komisije moraju podneti ostavke, a ukoliko je Komisiji istekao mandat, SPS-JS traži garancije od gradonačelnika da nijedan član Komisje neće biti predložen za ponovno imenovanje.

 

Godišnja nagrada grada Valjeva najuspešnijim pojedincima i kolektivima, među kojima je i Mališa Pajković, biće uručena u nedelju na svečanosti povodom 20. marta Dana grada.

Aktuelno

Ski staza Crni vrh Divčibare (foto: Divčibare Ski Resort )
Od petka 3. februara 3.02.2023

Kreće skijanje na stazi Crni vrh na Divčibarama

Prvo ovogodišnje skijanje na ski stazi "Crni vrh" na Divčibarama počinje danas. Na stazi ima 30 centimetara utabanog snega, i narednih dana biće dodatnog osnežavanja, a prema prognozi meteorologa...