Dobitnici nagrade Valjeva (foto: Đorđe Đoković)
Dobitnici nagrade Valjeva (foto: Đorđe Đoković)
20.03.2022, 13:26

Obeležen Dan Valjeva i uručene nagrade Grada za 2021.

č: | fb:

Dan grada Valjeva 20. mart obeležen je svečanom akademijom i uručenjem nagrada najuspešnijim pojedincima i kolektivima za 2021. godinu.

 

"Čast mi je da vas ove godine pozdravim u ime grada Valjeva u ovoj sali u kojoj smo se konačno okupili u velikom broju da lično čestitamo najboljim sugrađanima za uspehe u prethodnoj, ali i u svim ranijim godinama", rekao je na svečanosti u Centru za kulturu gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković i dodao:

  

"Valjevo je lep grad u kome žive pametni, obrazovani i dobri ljudi. Svoj valjevski pečat oni ostavljaju širom sveta i pronose dobar glas o našem gradu. I oni koji dođu u naš grad, vrlo brzo bivaju prihvaćeni i primaju sve dobre osobine pravog Valjevca. Ponosni smo na dobitnike nagrade grada Valjeva i čestitam Komisiji za dodelu nagrada, na dobro obavljenom poslu. Zahvaljujem se i sugrađanima koji su predložili ovako kvalitetne kandidate", rekao je Gojkoić.

Lazar Gojković

Lazar Gojković (Foto: Đorđe Đoković)


Dodao je da su nam dve godine borbe sa korona virusom, kao i ova godina puna izazova na globalnom nivou, ipak donele nešto dobro, a to je da smo postali svesni koliko vrednih Valjevaca radi i stvara u raznim oblastima života, jer biti uspešan u ovako teškim godinama, može samo veoma posvećen i vredan čovek.

 

"Zbog toga sam i danas pun optimizma da napori koje ulažemo da unapredimo naš grad, da otvorimo nove fabrike, izgradimo puteve, obdaništa, parkove, dečja igrališta, smanjimo zagađenje vazduha, razvijemo turizam na prelepim valjevskim planinama, posebno na Divčibarama, da svi ti naši napori nisu uzaludni. Imamo se za šta i za koga boriti", poručio je gradonačelnik Lazar Gojković i pozvao prisutne da se "poklonimo dostignućima naših sugrađana kojima danas odajemo priznanje".

 

"U godinama koje dolaze, biće prilike da nagradimo najbolje od najboljih samo ako smo živi, zdravi i slobodni. I zato, slavimo slobodu u kojoj živimo, a koju simbolizuje današnji dan, 20. mart - Dan oslobođenja Valjeva od Turaka, u Prvom srpskom ustanku. Slavimo slobodu i trudimo se da uradimo najbolje što možemo u svojim životima. Srećan nam Dan grada Valjeva. Živelo Valjevo! Živela Srbija!", završio je svoj govor gradonačelnik Valjeva Lazar Gojkovć na svečanosti povodom Dana grada.

Hor Abrašević

Hor Abrašević (Foto: Đorđe Đoković)

 

Dobitnici godišnje nagrade grada Valjeva

 

Godišnju nagradu grada Valjeva za oblast poljoprivreda dobio je Mališa Pajković, poljoprivrednik iz Kotešice, za oblast obrazovanja i vaspitanja Katarina Ćosić i Dragan Vilotić, nastavnici razredne nastave i Nikola Savić, nastavnik Zdravstvene nege. Za stvaralaštvo i postignuće učenika i studenata nagrađene su Sara Janevska, učenica Valjevske gimnazije i Tina Petrović, učenica Muzičke škole.

 

Dr Mirjana Antonijević, postdoktorand FF Univerziteta u Notingemu, Ujedinjeno Kraljevstvo, dobitnica je nagarde Valjeva za oblast nauke, inovacije i pronalazaštva, za oblast medicina i brigu o zdrvalju nagrađeni su dr Dejan Ćesarević, hirurg specijalista i primarijus dr Živana Vitorović Jovanović, pulmolog, dok su za oblast socijalne zaštite i humanitarnog rada nagrađeni Pravoslavna narodna hrišćanska zajednica Valjevo "Vozdviženje časnog krsta" i Dejan Drajić, predsednik Udruženja obolelih od multiple skleroze Kolubarskog okruga, Valjevo.

  

Za postignuća u prethodnoj godini za oblast umetnost i kultura nagrađen je Gradski mešoviti hor "Abrašević" Valjevo, za oblast čuvanje i negovanje tradicije valjevskog kraja nagrada je pripala Udruženju zavičajno bratstvo "Mali korak" iz Oglađenovca, dok su Plivački klub "Valis" i Aleksandar Kovačević, vaterpolista gobitnici nagrade za oblast sport.

 

Uručene su i dve specijalne nagrade, za životno delo nagrađen je Tomislav Jovančić, međunarodni košarkaški sudija, dok je Aleksandar Njegovan, direktor hotela "Omni" nagrađen za afirmaciju Valjeva.

 

Dobitnicima godišnje nagrade grada Valjeva pripala je i novčana nagrada.

 

Današnjoj svečanoj akademiji povodom Dana grada, na kojoj su uručene nagrade najuspešnijim pojedincima i kolektivima za 2021. godinu, nisu prisustvovali odbornici Socijalističke partije Srbije jer smatraju da je time što je među nagrađenima i Mališa Pajković, dobitnik nagrade za oblast poljoprivreda, protiv koga je Više tužilaštvo u Valjevu podiglo optužnicu zbog produženog krivičnog dela trgovina ljudima, naneta ozbiljna uvreda i sramota gradu Valjevu.

 

 

Aktuelno

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 3 sati 31 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
Blagovremeno otkrivanje problema Pre 3 sati 31 minuta

Razvojno savetovalište i Savetovalište za mlade Doma zdravlja

U okviru Službe za zdravstvenu zaštitu dece Doma zdravlja Valjevo već 15 godina funkcionišu Razvojno savetovalište i Savetovalište za mlade. Cilj rada savetovališta jeste blagovremeno otkrivanje...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 1 dan 3 sati

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 1 komentar

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 1 dan 3 sati

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...