Učesnici akcije u Trećoj školi (foto: Aleksandra Milosavljević)
Učesnici akcije u Trećoj školi (foto: Aleksandra Milosavljević)
22.03.2022, 12:26

U "Parku prijateljstva" uskoro 100 sadnica

č: | fb:

Učenici i nastavnici OŠ "Andra Savčić" su, uoči Svetskog dana šuma koji je obeležen 21. marta, uz pomoć stručnjaka i prijatelja škole započeli akcija stvaranja "Parka prijateljstva" u dvorištu ove škole.

 

"Kada se u gradu koji je vrlo često na svetskim listama po zagađenosti vazduha neko odluči da posadi drvo, to moramo zvati podvigom i brigom za zdravlje drugih. Ali, kada se neko odluči da posadi 100 sadnica, a još ako se radi o osnovcima onda je to nešto na šta moramo obratiti posebnu pažnju", kaže Milica Vojić Marković, pedagog OŠ "Andra Savčić".

Akcija u Trećoj osnovnoj školi

Akcija u Trećoj osnovnoj školi (Foto: Aleksandra Milosavljević)

 

Akcija u Trećoj osnovnoj školi

Akcija u Trećoj osnovnoj školi (Foto: Aleksandra Milosavljević)

Učenici koji su u Učeničkom parlamentu, Vršnjačkom timu i pohađaju izborni predmet "Čuvari prirode" su prvo pokrenuli svoje nastavnike, a onda su se priključili prijatelji, bez kojih bi ovaj san bio samo san: inženjeri šumarstva Dragić Tomić, Aleksandar Manojlović i Miodrag Nikolić, inženjer hortikulture Dragan Nedeljković, profesor biologije Nada Nešković, vredni šumari i Jovan Grujić sa Udruženja građana "Eko Gerila".

Akcija u Trećoj osnovnoj školi

Akcija u Trećoj osnovnoj školi (Foto: Aleksandra Milosavljević)

 

"Uz naše osnovce su stali svi: stručnjaci, udruženja, nadamo se i komšije, roditelji... Tek tu miriše na uspeh! San ima ime i zove se 'Park prijateljstva' u dvorištu naše škole. Umesto dotrajale šumice i šikare, nići će park sa ukrasnim šibljem, jorgovanima, listopadnim i četinarskim drvećem. U subotu smo simbolično započeli našu akciju tako što smo, uoči Dana šuma, očistili teren od granja i smeća, i pripremili ga za dalji rad. A onda smo zavirili i iza ograde naše škole, u deo oko Kule Nenadovića i poželeli da i tu malo sadimo... Akciju smo završili uz malo osveženje i zadovoljno ćaskanje. Gde ćeš da praviš Park prijateljstva ako oko tebe nema prijatelja", kaže Milica Vojić Marković, predagog OŠ "Andra Savčić".


Osnovna škola "Andra Savčić" i Udruženje građana "Eko gerila" pokrenuli su akciju "Drveću za sreću". Pozvali su sugrađane da se uključe kako bi zajedničkim snagama prikupili sredstva za kupovinu 110 sadnica. U pozivu poručuju "doniraj iznos po želji" na broj računa škole: 840-3412760-04.

Akcija u Trećoj osnovnoj školi

Akcija u Trećoj osnovnoj školi (Foto: Aleksandra Milosavljević)

Aktuelno

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 1 sati 9 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 8 sati 5 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 1 dan 8 sati

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 6 komentara