Izgradnja cevovoda u Žabarima (foto: Kolubarske.rs)
Izgradnja cevovoda u Žabarima (foto: Kolubarske.rs)
23.03.2022, 10:41

Počela izgradnja cevovoda u Žabarima

č: | fb:

U selu Žabari, nadomak Valjeva, počela je izgradnju cevovoda u dužini od pet kilometara, kao i izgradnja rezervoara od 250 metara kubnih i dve crpne stanice. Vrednost investicije je 55 miliona dinara, a deo sredstava od oko 20 miliona dinara obezbeđen je prošle godine iz gradskog budžeta. Kako je najvaljeno iz JKP Vodovod, radove će izvodizi fazno i biće okončani u narednih godinu dana.

 

Direktor Vodovoda Ivan Filipović kaže da gradski vodovod u ovom selu snabdeva oko 200 domaćinstava vodom. "Situacija je jako loša. U letnjem periodu kada su suše, gotovo da nema vode i po četiri-pet dana. Pravimo uvek planove restrikcija, ali kada nema vode, onda je to jako teško. Sada ćemo potrošače povezati na crpnu stanicu Radino brdo i siguran sam da više neće biti problema sa vodosnabdevanjem", rekao je Ivan Filipović.

Ivan Filipović

Ivan Filipović (Foto: Kolubarske.rs)

 

U selu Žabari postoji vrelo sa kojeg se meštani ovog sela snabdevaju vodom, ali po rečima direktora Vodovoda, vrelo je veoma promenljivog kapaciteta i varira naročito u letnjem periodu.

 

"Dakle mi ćemo sada raditi novi bazen i dve crpne stanice. Povezaćemo i stanovnike koji se nalaze na području Krčmara, što je nekih sedam kilometara mreže. Time ćemo rasteretiti mionički rezervoar i deo stanovnika sa rezervoara Prskavac", naveo je Filipović.

 

Kako najavljuju iz Vodovoda, početkom sledeće nedelje počeće radovi i u Gornjoj Grabovici. Sredstva u iznosu od 8,5 miliona dinara su obezbeđena iz nemačkih fondova, tako da je plan da se sa crpne stanice Carić vodom snabdeju meštani Gornje Grabovice, gde ima oko 250 domaćinstava.

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 32 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 3 sati 8 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 1 komentar