Skidanje novog sloja asfalta (foto: Đorđe Đoković)
Skidanje novog sloja asfalta (foto: Đorđe Đoković)
24.03.2022, 07:46

Završni "obračun" sa Ulicom Vuka Karadžića

č: | fb:

Popravka tek izgrađenog dela Ulice Vuka Karadžića se nastavlja. Problem je, najverovatnije, u tome što su pogrešno izvedeni radovi na nivelaciji ulice, što prouzrokuje zadržavanje vode na kolovozu, a najviše u blizini dve raskrsnice: sa Karađorđevom i Ulicom dr Pantića.

 

U utorak je skinut novi sloj asfalta na raskrsnici Karađorđeve i Ulice Vuka Karadžića, koji je postavljen krajem prošle godine kada je završena rekonstrucija dela ulice od Železničke do Karađorđeve.

 

Skidanje novog sloja asfalta

Skidanje novog sloja asfalta (Foto: Đorđe Đoković)

Kao i većina građana bili smo iznenađeni obimom radova na raskrsnici ulica Vuka Karadžića i Karađorđeve, kao i u delu ulice u blizini raskrsnice sa Pantićevom, otuda smo Bojana Tomaševića, direktora GP "Kompresor.ing", pitali o kakvim radovima je reč?

 

"U toku su pripremni radovi za završni sloj asfalta. U narednim danima ulica će biti u potpunosti završena", odgovorio je Tomašević.

Radovi u blizini Pantićeve ulice

Radovi u blizini Pantićeve ulice (Foto: Kolubarske.rs)

 

Pitali smo i da li su "u toku pripremni radovi za završni sloj asfalta" i u delu Ulice Vuka Karadžića, koja je asfaltirana pre dva i po mesca, u blizini raskrsnice sa Pantićevom? Tomašević odgovara: "Za nekoliko dana, kao što rekoh, ulica će biti kompletno završena. Dopustite ljudima od struke da rade svoj posao". Nakon opaske da smo i mi "ljudi od struke koji rade svoj posao" - postavljaju pitanja, a da nam nije konkretno odgovorio, direktor GP "Kompresor.ing" nam je poručio: "Samo malo više optimizma, molim vas".

 

Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković nije odgovorio na naše pitanje da li zna, s obzirom na to da je Grad investitor radova, šta se trenutno radi na dve raskrsnice tek izgrađene Ulice Vuka Karadžića?

Saobraćajni kolaps

Saobraćajni kolaps (Foto: Kolubarske.rs)

 

Jučerašnji radovi u pomenutim raskrsnicama izazvali su saobraćajni kolaps u gradu. Vozači tvrde da nisu znali da je raskrsnica Karađorđeve i Vuka Karadžića zbog radova zatvorena za saobraćaj. Otuda se tu našlo na desetine "zarobljneih" automobila i nekoliko autobusa.

 

Podsećamo da je već bilo popravki tek izgrađene ulice. Asfalt je isečen, kako bi bili postavljeni slivnici duž ivice kolovoza u delu gde se stvara "urbano jezero", pre dve nedelje ili samo dva i po meseca nakon puštanja u saobraćaj rekonstruisane Ulice Vuka Karadžića, od Karađorđeve do Železničke.

 

Šest i po meseci za 550 metara 

 

Rekonstrukcija Ulice Vuka Karadžića, od Železničke ulice do mosta na Kolubari u dužini od 550 metara, počela je 6. septembra, a prema ugovoru trebalo je da bude završena 6. decembra 2021. Radovi u delu od Železničke do Karađorđeve ulice završeni su krajem decembra, dok radovi u drugom delu ulice, od Karađorđeve do mosta na Kolubari, još uvek nisu okončani.

 

Izvođači radova valjevske firme "Kompresor ing", Preduzeće za puteve Valjevo i "Elektrovolt" su dva puta od početka radova tražili izmenu ugovora, tako da će radovi umesto 127,2 miliona dinara sa PDV-om, kolika je bila vrednost ugovorenog posla na javnoj nabavci, najverovatnije koštati oko 138,8 miliona dinara sa PDV-om.

 

 

 

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 1 dan 4 sati

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara