Udružena valjevska opozicija (foto: Đorđe Đoković)
Udružena valjevska opozicija (foto: Đorđe Đoković)
25.03.2022, 10:33

Samo optimistično i bez pitanja

č: | fb:

"Kada je Vuk Karadžić daleke 1815. godine zapisao i objavio narodnu pesmu "Zidanje Skadra" nije mogao ni da sanja da će jedan takav Skadar imati u ulici koja nosi njegovo ime". Ovako počinje saopštenje za javnost, povodom radova u Ulici Vuka Karadžića, Ujedinjene Valjevske opozicije, Marinika Tepić - Ujedinjeni za pobedu Srbije, koje prenosio u celini.

 

Tako je rekonstrukcija 550 metara jedne od centralnih gradskih ulica postala svojevrsni "Skadar na Kolubari". Da sve još više zaliči na Skadar iz pesme, na ulici Vuka Karadžića se već posle prvih kiša pojavilo i jezero, zbog čega je već završeni deo ulice morao da se prekopava. I sve u vezi sa rekonstrukcijom ove ulice je pogrešno i predstavlja odraz nesposobnosti i bahatosti ove vlasti. Započeta je u doba godine kada se radovi obično ne započinju, radovi kasne, košta više nego što je planirano i još se već završeni delovi dodatno prekopavaju i iznova krpe.

 

I umesto izvinjenja i objašnjenja gradska vlast upadljivo ćuti. Na pitanja novinara i građana gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković ne odgovara. Nemušta i nesposobna u svemu što radi, naprednjačka gradska vlast je pokazala novi nivo drskosti, pa nam preko omiljenog im izvođača radova finansiranih iz gradskog budžeta poručuje da bi trebalo da imamo malo više optimizma.

 

Taj optimizam gradske i republičke vlasti košta. Puno košta i finansira se iz naših džepova. Ulica Vuka Karadžića "optimistično" košta skoro 140 miliona dinara (a možda će koštati i više, jer valja prvo sačekati neku novu kišu)! Cena izgradnje Gerontološkog centra, kojeg 10 godina nisu ni pokušali da završe, se (niko ne zna kako) popela na preko 12 miliona evra! Put od Lajkovca do Valjeva košta neverovatnih 158 miliona evra (8,8 miliona evra po kilometru) i finansira se iz kineskog kredita za koji smo bili uslovljeni da ga gradi kineska građevinska firma bez ikakvog tendera! Ulica Mirka Obradovića, čija izgradnja je završena pre manje od dve godine, se raspada i zrela je za rekonstrukciju! Nemačkoj Bizerbi poklanjamo sedam miliona evra i tako finansiramo skoro 20 posto ukupne investicije u fabriku u Valjevu, a da u njoj nećemo imati nikakav udeo u vlasništvu!

 

Građani traže odgovore, jer i pored laži koje im se serviraju vide da to što im se govori da je "kao nikad do sad", "po prvi put u istoriji Srbije" i "za razliku od prethodnih vlasti" nije ništa drugo da velika pljačka njihovih novčanika u zemlji koja je na dan 31. januara 2022. godine bila dužna 30,6 milijardi evra. To je u stvari to "kao nikad do sad", "po prvi put u istoriji Srbije" i "za razliku od prethodne vlasti". Nikada pre nismo bili toliko dužni, a zadužuju nas dodatno gotovo svakog dana! Taj dug neko mora i da vrati.

 

Optimizam vlasti se tako finansira novcem građana za čije netransparentno i nelogično trošenje ne bi trebalo ni da joj postave pitanje. A građani žele i moraju da znaju kako se troši njihov sa velikom mukom i trudom zarađeni novac. Optimizam ove vlasti je zapravo njihova nada da će još četiri godine našim novcem upravljati i raditi šta hoće, besomučno ga trošeći na netransparentan i besmislen način. Umesto optimistične vlasti potrebno je da imamo optimistične građane koji će verovati da u zemlji u kojoj žive imaju budućnost. U kojoj će želeti da im rastu deca.

 

Zato je 3. april važan dan. Izborni dan koji može da donese optimizam među građane. Da bi se to dogodilo potrebna je PROMENA IZ KORENA.

 

Ujedinjena Valjevska opozicija, Marinika Tepić - Ujedinjeni za pobedu Srbije.

 

Aktuelno

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 4 sati 45 minuta

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 4 sati 45 minuta

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 23 sati 39 minuta

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 2 komentara