Prvaci (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Prvaci (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
26.03.2022, 08:06

Upis đaka prvaka

č: | fb:

Roditelji budućih đaka prvaka će od ponedeljka, 26. marta 2022. godine, preko aplikacije moći da zakažu elektronsko testiranje i upis učenika u prvi razred osnovne škole, objavljeno je na sajtu Lepa reč Valjeva.

 

Roditelji neće donositi nikakva dokumenta u školu, a za upis su potrebna četiri dokumenta: izvod iz matične knjige rođenih, potvrda o prebivalištu, potvrda o obavljenom lekarskom pregledu i potvrda o završenom pripremnom predškolsom programu. Sva ta četiri dokumenta se mogu nabaviti elektronskim putem i tu obavezu imaju škole. Ukoliko se lekarski pregled obavi kod privatnih lekara, u tom slučaju roditelji treba da donesu u školu to uverenje.

 

Testiranja za upis u prvi razred obavljaju pedagog i psiholog, a istog dana kada se završi testiranje, deca će biti upisana u izabranu školu. Škole upisuju učenike koji su sa njihove teritorije, a ukoliko se jave sa područja drugih škola, ukoliko imaju prostorne i kadrovske resurse, mogu primiti učenike i sa drugog područja.

 

Ove godine u osnovne škole na teritoriji Valjeva biće upisan 751 učenik, što je skoro identičan broj kao i prošle godine. U ostalim opštinama Kolubarskog okruga broj učenika je takođe sličan, jedino u Lajkovcu ima 16 prvaka više u odnosu na prošlu godinu.

 

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 22 sati 43 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru 27.03.2024

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara