Prvaci (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Prvaci (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
26.03.2022, 08:06

Upis đaka prvaka

č: | fb:

Roditelji budućih đaka prvaka će od ponedeljka, 26. marta 2022. godine, preko aplikacije moći da zakažu elektronsko testiranje i upis učenika u prvi razred osnovne škole, objavljeno je na sajtu Lepa reč Valjeva.

 

Roditelji neće donositi nikakva dokumenta u školu, a za upis su potrebna četiri dokumenta: izvod iz matične knjige rođenih, potvrda o prebivalištu, potvrda o obavljenom lekarskom pregledu i potvrda o završenom pripremnom predškolsom programu. Sva ta četiri dokumenta se mogu nabaviti elektronskim putem i tu obavezu imaju škole. Ukoliko se lekarski pregled obavi kod privatnih lekara, u tom slučaju roditelji treba da donesu u školu to uverenje.

 

Testiranja za upis u prvi razred obavljaju pedagog i psiholog, a istog dana kada se završi testiranje, deca će biti upisana u izabranu školu. Škole upisuju učenike koji su sa njihove teritorije, a ukoliko se jave sa područja drugih škola, ukoliko imaju prostorne i kadrovske resurse, mogu primiti učenike i sa drugog područja.

 

Ove godine u osnovne škole na teritoriji Valjeva biće upisan 751 učenik, što je skoro identičan broj kao i prošle godine. U ostalim opštinama Kolubarskog okruga broj učenika je takođe sličan, jedino u Lajkovcu ima 16 prvaka više u odnosu na prošlu godinu.

 

Aktuelno

Ljubomir Bogdanović Ćube (foto: )
In memoriam Pre 9 sati 20 minuta

Ljubomir Bogdanović Ćube (1937-2022)

U Valjevu je u subotu 26. novembra 2022. godine u 85. godini života, preminuo Ljubomir Bogdanović – Ćube, čovek koji je kao igrač i trener ostavio neizbrisiv trag u valjevskom sportu i čovek koji...  · 2 komentara

Spomen-bista pukovnik Živojin Bacić (foto: )
Herojska smrt pukovnika rođenog pre 150 godina Pre 9 sati 18 minuta

Div-junak Živojin Bacić zauvek ostao u Ljigu

U vreme kada se srpska vojska povlačila u defanzivnoj fazi Kolubarske bitke, pukovnik Živojin Bacić primio je naredbu: Pokušajte, ako je moguće, da se održite dvadeset četiri sata na položajima...

Kovid ambulanta u Novom naselju (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 11 sati 23 minuta

KOVID ambulanta ubuduće u Novom naselju

Dom zdravlja Valjevo obaveštava sugrađane da će od ponedeljka 28. novembra KOVID ambulanta funkcionisati u ambulanti Novo naselje. Radno vreme će biti od 7 do 17 časova.