Prvaci (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Prvaci (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
26.03.2022, 08:06

Upis đaka prvaka

č: | fb:

Roditelji budućih đaka prvaka će od ponedeljka, 26. marta 2022. godine, preko aplikacije moći da zakažu elektronsko testiranje i upis učenika u prvi razred osnovne škole, objavljeno je na sajtu Lepa reč Valjeva.

 

Roditelji neće donositi nikakva dokumenta u školu, a za upis su potrebna četiri dokumenta: izvod iz matične knjige rođenih, potvrda o prebivalištu, potvrda o obavljenom lekarskom pregledu i potvrda o završenom pripremnom predškolsom programu. Sva ta četiri dokumenta se mogu nabaviti elektronskim putem i tu obavezu imaju škole. Ukoliko se lekarski pregled obavi kod privatnih lekara, u tom slučaju roditelji treba da donesu u školu to uverenje.

 

Testiranja za upis u prvi razred obavljaju pedagog i psiholog, a istog dana kada se završi testiranje, deca će biti upisana u izabranu školu. Škole upisuju učenike koji su sa njihove teritorije, a ukoliko se jave sa područja drugih škola, ukoliko imaju prostorne i kadrovske resurse, mogu primiti učenike i sa drugog područja.

 

Ove godine u osnovne škole na teritoriji Valjeva biće upisan 751 učenik, što je skoro identičan broj kao i prošle godine. U ostalim opštinama Kolubarskog okruga broj učenika je takođe sličan, jedino u Lajkovcu ima 16 prvaka više u odnosu na prošlu godinu.

 

Aktuelno