Srušena česma (foto: Kolubarske.rs)
Srušena česma (foto: Kolubarske.rs)
28.03.2022, 06:54

Srušena česma na odmorištu pored puta za Divčibare

č: | fb:

Česma ili izvor Svete Petke na kojoj je pre nekoliko godina postavljen krst, koja se nalazi na odmorištu pored puta Krčmar-Divčibare, srušena je pre desetak dana.

 

Nema zvanične informacije o tome ko je srušio betonsku česmu koju je, prema tvrdnji Divčibaraca i Krčmaraca, pre skoro pola veka podigla vojska prilikom gradnje puta.

Srušena česma

Srušena česma (Foto: Kolubarske.rs)

Prema nezvaničnim informacijama iz izvora bliskih istrazi, česmu je srušio kamion sa poluprikolicom zimske službe održavanja Preduzeća za puteve. 

 

Sagovornik Kolubarskih.rs navodi da se incident dogodio 19. marta iza ponoći kada je vozač kamiona sa poluprikolicom, koja služi za posipanje soli i šljunka, stao na odmorište, a kada je kretao zakačio je i srušio česmu. Dodaje da je vozač napustio mesto događaja, nije bilo očevidaca, ali je potpuno jasno da je u pitanju taj kamion s obzirom na to da su na njemu nađeni tragovi česme. Takođe, nezvanično saznajemo da je vozač salušan u petak, a za taj slučaj nadležna je policija i tužilaštvo u Mionici.

Srušena česma

Srušena česma (Foto: Kolubarske.rs)

 

Iz opštine Mionica kažu da će česma na odmorištu pored puta Krčmar-Divčibare, koja je na teriotoriji mioničke opštine, biti vrlo brzo popravljena i ponovo stavljena u funkciju. A do tada, neko se dosetio pa je crevom omogućio korišćenje izvora.

 

Inače, iz te česme teče voda za piće, koja je dobrog kvaliteta, sa koje se okrepljuju putnici, a svakodnevno su vodu tankovali u balone brojni vikendaši i gosti Divčibara.

 

 

Aktuelno

Radovan Beli MArković (foto: Đorđe Đoković)
Predlozi do 21. avgusta Pre 2 sati 48 minuta

Nagrada "Beli" u čast pisca Radovana Belog Markovića

Udruženje "Beli Povlen" iz Valjeva ustanovilo je novinarsku nagradu "Beli", u znak sećanja na Radovana Belog Markovića, jednog od najvećih srpskih književnika. Priznanje će biti dodeljeno 28....

Dečji parkić u Naselju Milorada Pavlovića (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Objavljena javna nabavka Pre 1 dan 3 sati

Za tri eko-parkića devet miliona dinara

Ministarstvo zaštite životne sredine i grad Valjevo sa devet miliona dinara finansiraće izgradnju tri eko-parkića u okviru projketa "Smanjenje zagađenja zemljišta nastalog usled emisija od divljih...  · 13 komentara