Manić, Trifunović i Radović (foto: Kolubarske.rs)
Manić, Trifunović i Radović (foto: Kolubarske.rs)
31.03.2022, 09:56

"Nemamo više vremena da čekamo neko bolje vreme!"

č: | fb:

Fantomskih glasača ima i u biračkim spiskovima u Valjevu, saopštio je Lokalni front Valjevo na konferenciji za novinare. Građani su Lokalnom frontu, koji je deo koalicije "Moramo", dostavili više od 20 fantomskih listića, a frontovci veruju da je taj broj znatno veći. "Najbolji način da se sve nezakonite radnje spreče jeste povećana izlaznost Valjevaca 3. aprila", poručili su.

 

Kandidat za narodnog poslanika koalicije Moramo Ljubomir Radović je rekao da je i u Valjevu, kao i svuda u Srbiji, aktuelna tema da pozivi na glasanje stižu i ljudima koji su u nemalom broju slučajeva potpuno nepoznati stanarima na tim adresama.

 

"Građani su burno reagovali i prijavili nam veliki broj slučajeva da su na adresama, na kojima niko nije živeo ni kao podstanar od Pantićeve, Ulice Bore Baruha, ulica na Petom puku i u Novom naselju, nalazili pozive za glasanje na kojima se nalaze takozvani fantomi", rekao je Radović i dodao da to može da bude rezultat greške u adminsitraciji ili greške prilikom ažuriranja promena u bazi koja sadrži gotovo 76 hiljada imena naših punoletnih sugrađana.

 

Međutim, naglašava Radović, ono što boli jeste to da je u ovom izbonrom ciklusu povećan broj "grešaka" i fantomskih glasača, otuda strahuju da je to još jedan način da vladajuća stranka utiča na volju građana.

Ljuba Radović

Ljuba Radović (Foto: Kolubarske.rs)

 

Prema njegovim rečima ovi, popularno nazvani fantomi, ako se na dan izbora pojave sa ličnom kartom ili pasošem na mestima gde su upisani u biračke spiskove imaće potpuno pravo da glasaju.

 

"Koalicija Moramo će, zajedno sa ostalim opozicionim partijama, pokušati da kroz rad u biračkim odborima utiče da se isprati svaki detalj oko tih navodnih fantoma. Mi ne želimo da demotivišemo ljude vezano za izbore, želimo suprotno, da ih motivišemo, da nas u nedelju 3. aprila bude što više, da izrazimo svoju volju i da smanjimo značaj svih tih fantomskih glasača", poručio je Radović.

 

On je podsetio na sve ono što se dešavalo na izborima u nekoliko mesnih zajednica, ali i na ne manje smešnom referendumu 16. januara. On je naveo primer da je na referendumu u selu Ravnje glasalo ukupno 18 birača, svih 18 od kuće, niko od stotinak ostalih birača nije se ni približio biračkom mestu. Ili primer na izborima za Savet mesne zajednice Mrčić, od 120 birača njih 40 ili 50 tobože se javilo da će glasati od kuće.

 

Izađite i glasajte. Ne verujte praznim obećanjima nego pogledajte oko sebe: da li vaš glas zaslužuju oni koji ulicu dugu 554 metra grade više od 200 dana, tempom od 2716 milimetara na dan?

 

Kandidat za narodnog poslanika koalicije Moramo Ivan Manić je zamolio sugrađane da iskoriste svoje pravo, dođu na biračka mesta i daju svoj glas, uvereni da će ovoga puta njihovi glasovi biti sačuvani.

Ivan Manić

Ivan Manić (Foto: Kolubarske.rs)

 

"Izađite na izbore zarad sebe, svoje dece, budućnosti, i glasajte. Nemojte oklevati, nemojte razmišljati i tražiti izgovor, jer izgovora ne sme biti za neučešće na izborima na kojima po prvi put nakon deset godina možemo jedni druge da pogledamo u oči i da kažemo da smo uradili onoliko koliko je do nas. Naša izborna lista Moramo broj 9 za Skupštinu, naša kandidatkinja za predsednika Biljana Stojković broj 2, a za one koji su u Beogradu, čija su dece u Beogradu, mogu da glasaju za beogradsku listu Moramo broj 7", pozavo je Manić na glasanje i poručio da nemamo više vremena da čekamo neko bolje vreme!

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 9 sati 56 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 12 sati 46 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.