Konferencija za novinare  (foto: Kolubarske.rs)
Konferencija za novinare (foto: Kolubarske.rs)
31.03.2022, 15:31

Rupa u Pantićevoj ulici je paradigma ove vlasti

č: | fb:

Poveće oštećenje u Pantićevoj, jednoj od centralnih gradskih ulica, je još jedan primer nesposobnosti, nestručnosti, neznanja, bahatosti gradske vlasti, rekao je šef odborničke grupe SPS-JS u Skupštini grada Đorđe Pavlović na konferenciji za novinare koju je održao pored, kako je rekao, "rupe koja ovih dana obeležava svoju godišnjicu postojanja".

 

"Možda zvuči čudno i neobično, ali mi smo u našem gradu, nažalost, došli do toga da i rupe imaju svoje godišnjice i rođendane. Rupa u Pantićevoj ulici otvorila se prošle godine u ovo vreme i evo stoji uporno na istom mestu. Gradska vlast na čelu sa gradonačelnikom Lazarom Gojkovićem upregla je sve svoje snage, resurse, znanja i sposobnosti međutim rupa je uporna, ne da se i što je više napadaju ona se sve više i dublje ukopava. Dakle, rupa istrajava, gradska vlast istrajava u napadima na nju, i videćemo ko će u celoj priči duže izdržati. Ne bi bilo dobro da izdrži rupa, ali nije dobro ni da izdrži ovakva nesposobna gradska vlast", rekao je Pavlović.

 

On je dodao da prva petorka gradonačelnika Valjeva na čelu sa predsednicom Skupštine grada Snežanom Rakić, sa njenim zamenikom Viktorom Mićićem, Radoicom Rstićem, šefom odborničke grupe SNS, Vladicom Blagojevićem, članom Gradskog veća zaduženog za Divčibare i urbanizam i Brankom Vukovićem, načelnikom Odeljenja za infrastrukturu, očigledno ne da ne može sve, nego ne može čak ni da zakrpi jednu običnu rupu na ulici u strogom centru grada.

Đorđe Pavlović

Đorđe Pavlović (Foto: Kolubarske.rs)

 

"Poštovani građani Valjeva, možete zamisliti kako se ta prva petorka Lazara Gojkovća nosi sa mnogo težim, ozbiljnijim i izazovnijim problemima. Ova rupa je paradigma ove vlasti. To je nebezbedno i opasno, a radi se o njihovoj nestručnosti, neznanju, nesposobnosti, bahatosti, teškoj improvizaciji koja je zahvatila naš grad u svim sverama. Ako neko jednu običnu rupu ne može da reši godinu dana, možemo samo zamisliti kako je i koliko je teško da se vlast nosi sa iole ozbiljnijim i većim problemima kao što je zapošljavanje, rešavanje pitanja infrastrukture, uključujući i sportsku, i pitanja boljeg života građana. Zato, siguran sam da će građani to prepoznati i da će posle 3. aprila, umesto da zasedne u fotelje republičkih institucija, ova petorka završiti na klupi za rezervne igrače, a da će na njihova mesta doći daleko ozbiljniji, veštiji, sposobniji, uigraniji igrači koji imaju znaje i kvalitet da naš grad izvuku iz ovog sivila u kome se trenutno nalazimo", rekao je Pavlović.

 

Đorđe Pavlović je još rekao da se ovih dana u našem gradu obeležavaju razne godišnjice i podsetio da je dodeljena i nagrada grada Valjeva na koju je, nažalost, bačena senka time što je za poljoprivredu nagrađeno lice koje je optuženo za teško krivično delo – trgovina ljidima i zloupotreba maloletnog lica. Naglašava da će na tom slučaju socijalisti istrajati, dok sve u vezi te nagrade ne izađe na čistac i dok se Skupština grada o tome ne bude izjasnila.  

 

Aktuelno

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru 27.03.2024

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara