Ulica Vuka Karadžića (foto: Đorđe Đoković)
Ulica Vuka Karadžića (foto: Đorđe Đoković)
02.04.2022, 07:18

Ulica Vuka Karadžića koštala 140 miliona dinara

č: | fb:

Radovi na rekonstrukciji Ulice Vuka Karadžića koštali su za 12,8  miliona dinara više u odnosu na vrednost ugovorenog posla na javnoj nabvci.

 

Izvođači radova valjevske firme "Kompresor ing", Preduzeće za puteve Valjevo i "Elektrovolt" su tri puta tražili izmenu ugovora, tako da su radovi umesto 127,2 miliona dinara sa PDV-om koštali blizu 140 miliona dinara sa PDV-om.

 

Nakon prve izmene ugovora, krajem oktobra prošle godine, vrednost radova je povećana za 8,4 miliona dinara sa PDV-om. Navedeni su i razlozi da je "došlo do hitnih nepredviđenih radova zbog zastoja na izvođenju radova na širokom otkopu saobraćajnice i izradi nasipa od prljavog šljunka zbog nedovoljne nosivosti posteljice izazvanom lošim vremenskim uslovima".

 

Krajem decembra usledila je i druga izmena ugovora za još 3,2 miliona dinara jer je, kako je navedeno, "došlo do zastoja na izvođenju radova zbog odstupanja od projektne dokumentacije".

 

Ugovor je menjan i treći put, vrednost radova je povećana za 1,2 miliona dinara jer su se, kako je obrazloženo, "pojavili nepredviđeni radovi vezani za nastali problem sa oticanjem vode uz ivičnjak".

Ulica Vuka Karadžića (problem sa oticanjem vode)

Ulica Vuka Karadžića (problem sa oticanjem vode) (Foto: Đorđe Đoković)

 

Rekonstrukcija Ulice Vuka Karadžića, od Železničke ulice do mosta na Kolubari u dužini od 550 metara, počela je 6. septembra, a prema ugovoru trebalo je da bude završena 6. decembra 2021. Radovi u delu od Železničke do Karađorđeve ulice završeni su krajem decembra, dok su radovi u drugom delu ulice, od Karađorđeve do mosta na Kolubari, završeni 29. marta ove godine.

 

Urađena je rekonstrukcija ulice, trotoara, kišne kanalizacije i rasvete. Odustalo se od izgradnje biciklističke staze zbog toga što bi zbog staze bila posečena sva stabla duž ulice, a to je kako su rekli u Gradskoj upravi, "neprihvatljivo rešenje". Takođe se odustalo od postavljanja crnih kamenih ploča na trotoare jer bi to koštalo oko 100 miliona dinara, što je "nerecionalno i bespotrebno", te su postavljene "jeftinije behaton ploče".

 

Na izgrađenoj Ulici Vuka Karadžića je, i pre otvaranja i kompletnog završetka, dva puta intevenisano zbog loše izvedenih radova. Sredinom marta je skinut novi sloj asfalta na raskrsnici Karađorđeve i Ulice Vuka Karadžića, dok je početkom marta sečen asfalt, kako bi bili postavljeni slivnici duž ivice kolovoza u delu gde se stvara "urbano jezero" u Ulici Vuka Karadžića, od Karađorđeve do Železničke ulice.

 

 

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 23 sati 58 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru 27.03.2024

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara