Izbori (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Izbori (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
03.04.2022, 05:06

Građani biraju predsednika, parlament, u Beogradu i 12 lokalnih vlasti

č: | fb:

Građani Srbije danas će glasati na predsedničkim i parlamentarnim izborima i izabrati odbornike u Beogradu i u 12 gradova i opština širom zemlje, a pravo glasa ima 6.502.307 birača.

 

Birališta se zatvaraju u 20 časova.

 

Na teritoriji grada Valjeva upisano je 75.797 punoletnih građana koji će glasati na 118 biračkih mesta. U odnosu na parlamentarne i lokalne izbore 2020. u birački spisak je upisano 1.379 građana manje.

 

Za parlamentarne izbore kandidovano je 19 lista, a redosled na glasačkom listiću utvrđen je po redosledu po kome su predate Republičkoj izbornoj komisiji.

 

Na predsedničkim izborima učestvuje osam kandidata, a njihov redosled je utvrđen žrebom.

 

U Beogradu će građani glasati za novi saziv Skupštine grada koju čini 110 odbornika, a oni će potom odabrati gradonačelnika. Lokalni izbori biće održani i u Aranđelovcu, Kuli, Majdanpeku, Boru, Medveđi, Doljevcu, Lučanima, Sevojnu, Sečnju, Smederevskoj Palanci, Kladovu i Bajinoj Bašti.

 

Aktuelno

Konferencija za novinare POKS (foto: POKS)
Nezvanično Pre 9 sati 21 minuta

POKS: vanredni lokalni izbori u Osečini i Ljigu

Od opština Kolubarskog okruga vanredni lokalni izbori biće raspisani jedino u Osečini i Ljigu, u Mionici se "vodi borba između dve frakcije SNS", raduje to što će Valjevo imati lokalne izbore u...  · 1 komentar

Vakcinacija (foto: DjordjeDjokovic)
U Domu zdravlja Pre 12 sati 41 minuta

Počela vakcinacija protiv gripa

U Domu zdravlja Valjevo je počela imunizacija protiv sezonskog gripa, koja se sprovoditi radnim danima od 7 do 19 časova u prizemlju Doma zdravlja Valjevo, preko puta glavnog ulaza.