Izbori (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Izbori (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
03.04.2022, 05:06

Građani biraju predsednika, parlament, u Beogradu i 12 lokalnih vlasti

č: | fb:

Građani Srbije danas će glasati na predsedničkim i parlamentarnim izborima i izabrati odbornike u Beogradu i u 12 gradova i opština širom zemlje, a pravo glasa ima 6.502.307 birača.

 

Birališta se zatvaraju u 20 časova.

 

Na teritoriji grada Valjeva upisano je 75.797 punoletnih građana koji će glasati na 118 biračkih mesta. U odnosu na parlamentarne i lokalne izbore 2020. u birački spisak je upisano 1.379 građana manje.

 

Za parlamentarne izbore kandidovano je 19 lista, a redosled na glasačkom listiću utvrđen je po redosledu po kome su predate Republičkoj izbornoj komisiji.

 

Na predsedničkim izborima učestvuje osam kandidata, a njihov redosled je utvrđen žrebom.

 

U Beogradu će građani glasati za novi saziv Skupštine grada koju čini 110 odbornika, a oni će potom odabrati gradonačelnika. Lokalni izbori biće održani i u Aranđelovcu, Kuli, Majdanpeku, Boru, Medveđi, Doljevcu, Lučanima, Sevojnu, Sečnju, Smederevskoj Palanci, Kladovu i Bajinoj Bašti.

 

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 12 sati 51 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 15 sati 28 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 5 komentara