Biračko mesto u Poljoprivrednoj školi (foto: Đorđe Đoković)
Biračko mesto u Poljoprivrednoj školi (foto: Đorđe Đoković)
03.04.2022, 10:08

Izlaznost u Srbiji do 11 časova 14,1 odsto

č: | fb:

Izlaznost na izbore u Srbiji do 11 časova prema projekciji CeSID iznosi 14,1 odsto, RIK saopštio u 10 časova izlaznost 9,59 prosto. Nemamo podatke o izlaznosti u Valjevu.

 

U Valjevu se prati uzorak od šest biračkih mesta, koje je odredio Republički zavod za statistiku, ali, kako nam je rečeno, Gradska izborna komisija (GIK) "nema podatak o broju upisanih birača na tih šest biračkih mesta jer su birački spiskovi na terenu". Predsednik GIK Milutin Marković kaže da se podaci o izlaznosti u Valjevu dostavljaju Republičkom zavodu za statistiku i Republičkoj izbornoj komisiji.

 

Predsednik Gradske izborne komisije Milutin Marković, koji je zajedno sa još dva člana biračkog odbora iz opozicije, obišao nekoliko biračkih mesta, kaže da do 11 časova nije bilo većih nepravilnosti na biračkim mestima. Prijavljeno je nekoliko manjih na par biračkih mesta u selima, dok na biralištima u Valjevu nije bilo nepravilnosti.

 

Na teritoriji grada Valjeva, zaključno sa 18. martom, u birački spisak Valjeva upisano je 75.797 punoletnih građana koji će glasati na 118 biračkih mesta. U odnosu na parlamentarne i lokalne izbore 2020. u birački spisak je upisano 1.379 građana manje.

 

Građani Srbije danas će glasati na predsedničkim i parlamentarnim izborima i izabrati odbornike u Beogradu i u 12 gradova i opština širom zemlje, a pravo glasa ima 6.502.307 birača.

 

Za parlamentarne izbore kandidovano je 19 lista, a redosled na glasačkom listiću utvrđen je po redosledu po kome su predate Republičkoj izbornoj komisiji. Na predsedničkim izborima učestvuje osam kandidata, a njihov redosled je utvrđen žrebom.

 

Biračka mesta otvorena su jutros u 7.00 časova, a pravo glasa moći će da se iskoristi do 20.00 časova, kada se zatvaraju.

 

 

Aktuelno

Muzička škola (foto: Kolubarske.rs)
U Muzičkoj školi Pre 22 sati 3 minuta

Koncert "Premijere"

Koncert "Premijere" pijanistkinje Nataše Mitrović, održaće se u petak, 9. decembra, u 18 časova u svečanoj sali valjevske muzičke škole "Živoirad Grbić".