Glasanje (foto: Đorđe Đoković)
Glasanje (foto: Đorđe Đoković)
05.04.2022, 07:05

U Valjevu se ponavljaju parlamentarni izbori na devet biračkih mesta

č: | fb:

U Valjevu će zbog nepravilnosti utvrđenih tokom izbornog procesa biti ponovljeni izbori na devet biračkih mesta, potvrđeno nam je u Gradskoj izbornoj komisiji (GIK), koja se još uvek zvanično nije oglasila niti je učinila dostupnim javnosti rezultate parlamentarnih i predsedničkih izbora održanih 3. aprila. 

 

Kako saznajemo, izbori će biti ponovljeni zbog toga što su članovi biračkih odbora potpisali zapisnik izbora za predsednika, ali ne i parlamentarnih, a potrebno je da svaki zapisnik potpišu najmanje tri člana. "To je teška povreda i glasanje se poništava po službenoj dužnosti. Nije bilo nepravilnosti u glasanju", navodi naš izvor.

 

Prema preliminarnim rezultatima izbornog štaba valjevskih socijalista, a na osnovu 98,5 odsto obrađenih glasova, lista Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve osvojila je 36,24 odsto glasova, sledi lista Marinika Tepić – Ujedinjeni za pobedu Srbije sa 15,93 odsto, za listu Ivica Dačić – Premijer Srbije glasalo je 13,91 odsto birača.

 

Lista Dr Miloš Jovanović – Nada za Srbiju osvojila je 7,15 odsto, Moramo – Akcija – Ekološki ustanak dobila je 6,50 odsto, za listu Boško Obradović – Srpski pokret Dveri – POKS glasalo je 5,50 odsto, Milica Đurđević Stamenkovski – Srpska stranka Zavetnici osvojila je 4,05 odsto glasova birača, lista Dr Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka dobila je 2,29 odsto.

 

Ostale liste su imale nešto preko ili manje od jedan odsto glasova. Na parlamentarne izbore u Valjevu na 118 biračkih mesta, prema podacima izbornog štaba valjevskog SPS, izašlo je 64,02 odsto birača.

 

Rezultate predsedničkih izbora nismo uspeli da saznamo ni u jednom izbornom štabu partija i koalicija u Valjevu. (Od izbornog štaba SNS Valjevu nismo ni pokušali da dobijemo rezultate predsedničkih izbora, prim.nov.)

 

Rezultati izbora na Ubu

 

Prema preliminarnim rezultatima Opštinske izborne komisije na teritoriji opštine Ub, na osnovu 100 odsto obrađenih biračkih mesta, lista Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve osvojila je 58,67 odsto glasova birača, sledi lista Ivica Dačić – Premijer Srbije sa 10,79 odsto, dok je lista Marinika Tepić – Ujedinjeni za pobedu Srbije osvojila 6,49 odsto glasova.

 

Za listu Boško Obradović – Srpski pokret Dveri – POKS glasalo je 6,39 odsto birača, Dr Miloš Jovanović – Nada za Srbiju osvojila je 5,54 odsto, Milica Đurđević Stamenkovski – Srpska stranka Zavetnici dobila je 4,45 odsto.

 

Ostale liste su imale nešto preko ili manje od jedan odsto glasova. Na parlamentarne izbore na teritoriji opštine Ub na 52 biračka mesta izašlo je 66,7 odsto birača.

 

Što se tiče predsedničkih izbora na teritoriji opštine Ub najviše glasova 67,45 odsto dobio je Aleksandar Vučić, za Zdravka Ponoša glasalo je 8,85 odsto, Boško Obradović dobio je 6,61 odsto, dr Miloš Jovanović osvojio je 5,52 odsto, dok je za Milicu Đurđević Stamenkovski glasalo 5,11 odsto birača. Ostali kandidati dobili su manje od dva odsto glasova birača.  


Rezultati izbora u Ljigu

 

Prema preliminarnim rezultatima parlamentarnih izbora na teritoriji opštine Ljig, najviše glasova 42,72 odsto je osvojila lista Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve, sledi lista Ivica Dačić – Premijer Srbije sa 14,45 odsto, za listu Boško Obradović – Srpski pokret Dveri – POKS glasalo je 10,67 odsto, dok je lista Marinika Tepić – Ujedinjeni za pobedu Srbije osvojila 9,53 odsto glasova.

 

Dr Miloš Jovanović – Nada za Srbiju osvojila je 7,23 odsto, Milica Đurđević Stamenkovski – Srpska stranka Zavetnici dobila je 4,69 odsto, lista Dr Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka osvojila je 2,86 odsto, dok je za koaliciju Moramo – Akcija – Ekološki ustanak glasalo 2,73 odsto birača.

 

Ostale liste su imale nešto malo preko ili manje od jedan odsto glasova. Na parlamentarne izbore na teritoriji opštine Ljig izašlo je 68,45 odsto birača.

 

Što se tiče predsedničkih izbora na teritoriji opštine Ljig najviše glasova 57,48 odsto dobio je Aleksandar Vučić, za Zdravka Ponoša glasalo je 12,62 odsto, Boško Obradović dobio je 11,72 odsto, dr Miloš Jovanović osvojio je 8,16 odsto, dok je za Milicu Đurđević Stamenkovski glasalo 5,70 odsto birača. Ostali kandidati dobili su manje od dva odsto glasova birača.  


Rezultati izbora u Lajkovcu

 

Prema preliminarnim rezultatima na teritoriji opštine Lajkovac, na osnovu 100 odsto obrađenih biračkih mesta, lista Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve osvojila je 48,99 odsto glasova birača, sledi lista Marinika Tepić – Ujedinjeni za pobedu Srbije sa 13,28 odsto, dok je lista Ivica Dačić – Premijer Srbije osvojila 10,85 odsto glasova.

 

Lista Dr Miloš Jovanović – Nada za Srbiju osvojila je 6,07odsto, Milica Đurđević Stamenkovski – Srpska stranka Zavetnici dobila je 5,74 odsto, za listu Boško Obradović – Srpski pokret Dveri – POKS glasalo je 5,48 odsto, za Moramo – Akcija – Ekološki ustanak glasalo 2,48 odsto, dok je lista Dr Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka osvojila je 2,21 odsto glasova birača.  

 

Ostale liste su imale nešto malo preko ili manje od jedan odsto glasova. Na parlamentarne izbore na teritoriji opštine Lajkovac na 35 biračkih mesta izašlo je 68,12 odsto birača.

 

Što se tiče predsedničkih izbora na teritoriji opštine Lajkovac, Aleksandar Vučić je dobio 60,28 odsto glasva, za Zdravka Ponoša glasalo je 15,91odsto, dr Miloš Jovanović osvojio je 6,85 odsto, za Milicu Đurđević Stamenkovski glasalo je 6,44 odsto, dok je Boško Obradović osvojio 6,10 odsto glasova.

 

Ostali kandidati dobili su nešto malo preko jedan odsto glasova birača.  


Rezultati izbora u Osečini

 

Prema preliminarnim rezultatima na parlamentarnim izborima u Osečini, na osnovu 100 posto obrađenih biračkih mesta, lista Aleksandar Vučić – Zajedno možemo osvojila je 49,95 odsto glasova birača, sledi lista Ivica Dačić – Premijer Srbije sa 13,94 odsto, dok je Moramo – Akcija – Ekološki ustanak osvojila 11,07 odsto.

 

Lista Marinika Tepić – Ujedinjeni za pobedu Srbije dobila je 5,97 odsto glasova, Dr Miloš Jovanović – Nada za Srbiju osvojio je 5,36 odsto, za listu Boško Obradović – Srpski pokret Dveri – POKS glasalo je 4,54 odsto birača, Milica Đurđević Stamenkovski – Srpska stranka Zavetnici dobila je 3,84 odsto glasova birača.

 

Ostale liste su imale nešto preko ili manje od jedan odsto glasova. Na parlamentarne izbore na teritoriji opštine Osečina na 21 biračko mesto izašlo je 60,52 odsto birača.

 

Što se tiče predsedničkih izbora na teritoriji opštine Osečina, Aleksandar Vučić je dobio 65,07 odsto glasva, za Zdravka Ponoša glasalo je 9,00 odsto, Boško Obradović je osvojio 5,94 odsto, dr Miloš Jovanović osvojio je 5,44 odsto, za Milicu Đurđević Stamenkovski glasalo je 4,73 odsto, dok je za Biljanu Stojković glasalo 4,16 odsto birača.

 

Ostali kandidati dobili su nešto malo preko jedan odsto glasova birača.  

 

Rezultati izbora u Mionici

 

Prema preliminarnim rezultatima Opštinske izborne komisije na teritoriji opštine Mionica, lista Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve osvojila je 56,42 odsto glasova birača, sledi lista Ivica Dačić – Premijer Srbije sa 11,29 odsto, dok je lista Marinika Tepić – Ujedinjeni za pobedu Srbije dobila 7,74 odsto glasova.

 

Lista dr Miloš Jovanović – Nada za Srbiju osvojila je 6,26 odsto, za listu Boško Obradović – Srpski pokret Dveri – POKS glasalo je 4,80 odsto birača, Milica Đurđević Stamenkovski – Srpska stranka Zavetnici dobila je 3,51 odsto glasova birača.

 

Ostale liste su imale manje od dv odsto glasova.

 

Na predsedničkim izborima na teritoriji opštine Mionica najviše glasova 67,06 odsto dobio je Aleksandar Vučić, za Zdravka Ponoša glasalo je 9,97 odsto, dr Miloš Jovanović osvojio je 6,64 odsto, Boško Obradović dobio je 5,48 odsto, dok je za Milicu Đurđević Stamenkovski glasalo 4,48 odsto birača. Ostali kandidati dobili su manje od dva odsto glasova birača.  

 

Na parlamentarne i predsedničke izbore na teritoriji opštine Mionica na 38 biračka mesta glasalo je 72,64 odsto upisanih birača.

 

 

 

 

 

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 22 sati 53 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 7 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 20 sati 3 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru 27.03.2024

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara