Izbori 2022 (foto: Đorđe Đoković)
Izbori 2022 (foto: Đorđe Đoković)
05.04.2022, 11:17

GIK donela rešenja o ponavljanju izbora na 11 biračkih mesta

č: | fb:

Na 11 biračkih mesta na teritoriji grada Valjeva biće ponovljeni parlamentarni i predsednički izbori zbog nepravilnosti koje su utvrđene tokom izbornog procesa, potvrđeno je Kolubarskim.rs u Gradskoj izbornoj komisiji.

 

Gradska izborna komisija je donela rešenja o ponavljanju glasanja na devet biračkih mesta za izbor narodnih poslanika i na tri biračka mesta za izbor predsednika Srbije, s tim što će na jednom biračkom mestu biti ponavljeno glasanje i za predsednika i za parlament.

 

Izbori će biti ponovljeni na četiri biračka mesta u Valjevu: Gradac – mala sala (2), OŠ "Vladika Nikolaj" (4), OŠ "Nada Purić" (27) i OŠ "Andra Savčić" (28) i na biračkim mestima u selima: Gornji Taor (53), Mrčić (63), Paune (64), Dublje (73), Donja Grabovica (78), Brankovina (82), Gornja Bukovica (95). Izbori za prdsednika biće ponovljeni na biračkim mestima: 2, 4 i 28, dok će na ostalim biti za izbor narodnih poslanika, uključujući i 28.

 

Prema rečima predsednika Gradske izborne komisije Milutina Markovića rešenje o ponavljanju glasanja je doneto zbog toga što članovi biračkih odbora na ovim biračkim mestima nisu potpisali oba zapisnika o radu biračkog odbora.

 

"Negde su potpisali za predsednika, a nisu za narodne poslanike i obrnuto. To je teška povreda i izbori se poništavaju po službenoj dužnosti. Drugih nepravilnosti tokom glasanja na tim biračkim mestima nije bilo", kaže Marković.

 

Dodaje da se partije i koalicije, koje su učestvovale na izborima 3. aprila, na rešenje o ponavljanju glasanja koje je donela Gradska izborna komisija mogu žaliti Republičkoj izbornoj komisiji, koja može da donese odluku o tome na kojim biračkim mestima će biti ili neće biti ponovljeno glasanje. Rok za žalbu je 72 časa od objavljivanja rešenja Gradske izborne komisje na sajtu Republičke izborne komisije.

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 7 sati 38 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 10 sati 27 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.