Poljoprivredna škola (foto: Đorđe Đoković)
Poljoprivredna škola (foto: Đorđe Đoković)
07.04.2022, 07:18

Opozicija pobedila u gradu, vladajuća koalicija u selima

č: | fb:

Prema preliminarnim rezultatima, vladajuća koalicija SNS i SPS je dobila većinu glasova na svih 86 biračkih mesta u selima, ukljućujući Divčibare i prigradske mesne zajednice, dok je opozicija od 32 biračka mesta u gradu pobedila na 20, na jednom biračkom mestu je bilo nerešeno, dok su naprednjaci i socijalisti dobili više glasova na 11 biračkih mesta.

 

Na biračkim mestima u gradu za opozicione partije glasalo je 15.679, dok je za vladajuće SNS i SPS glasalo 13.892 birača. Na biračkim mestima u selima, ukljućujući Divčibare i prigradske mesne zajednice, za vladajuće SNS i SPS glasalo je 9936, dok je opozicija dobila 4425 glasova.

 

Opozicija je pobedila na biračkim mestima: Gradac – velika sala, Kafana Mrčić, na sva tri biračka mesta u OŠ Sestre Ilić, MZ Brđani, Tehnička škola (b.m. 10), OŠ Milovan Glišić (b.m. 11), MZ Andra Savčić, Valjevska gimnazija, sala Gradske uprave, na oba biračka mesta u Prvoj osnovnoj, MZ Oslobodioci Valjeva, Poljoprivredna škola, OŠ Nada Purić (b.m. 26), na oba biračka mesta u OŠ Andra Savčić, MZ Krušik – mala sala i MZ Radnički.

 

Vlast je pobedila na biračkim mestima: Dom u Poparama, OŠ Milovan Glišić (b.m.12), Tehnička škola (b.m.13), Lovački dom, OŠ Desanka Maksimović, MZ Novo naselje, MZ Nada Purić i MZ Krušik – velika sala.

 

Nerešno je bilo na biračkom mestu JKP – po 382 glasa.

 

Opozicija je najubedljiviju pobedu sa 756 glasova u odnosu na 423 glasa za vladajuće partije ostvarila na biračkom mestu broj 15 MZ Andra Savčić, dok su naprednjaci i socijalisti najbolje prošli na biračkom mestu broj 12 OŠ Milovan Glišić sa 609 glasova u odnosu na 443 glasa koliko su dobile partije opozicije.

 

Najveća izlaznost u gradu preko 76 odsto bila je na biračkom mestu Poljoprivredna škola, dok je najmanja izlaznost 54 odsto bila na biračkom mestu OŠ Andra Savčić (b.m. 32).

 

Najveća izlaznost u selima zabeležena je na biračkom mestu 110 Stanina reka – Vukovići preko 87 odsto, dok je najmanje glasača oko 40 odsto bilo na biračkom mestu 93 Rabas.

 

Opozicione partije čije smo glasove sabrali su: Ujedinjeni za pobedu Srbije, NADA, Zavetnici, MORAMO, Suverenisti, Dveri i Ajmo ljudi.

 

U Valjevu su sve liste za izbor narodnih poslanike dobile glasove: lista Ištvan Pastor, SRS, Muftijin amanet, Zajedno za Vojvodinu, SDA Sandžak, ADA, Albanci doline, Otete bebe, Romska partija, Rusi. Najviše glasova, od ovih stranaka, 1087 dobila je Srpska radikalna stranka. Bilo je 1488 belih listića.

  

Na izbore za narodne poslanike, u Valjevu je na 118 biračkih mesta izašlo 64,02 odsto birača.

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 5 sati 48 minuta

Uhapšena Valjevka zbog utaje poreza

Valjevska policija uhapsila je S. Đ. (1993) iz Valjeva zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila četiri krivična dela poreska utaja. Kako se sumnja, ona je izbegla da plati porez i oštetila...  · 1 komentar

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 22 sati 43 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan 5 sati

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...