Poljoprivredna škola (foto: Đorđe Đoković)
Poljoprivredna škola (foto: Đorđe Đoković)
07.04.2022, 07:18

Opozicija pobedila u gradu, vladajuća koalicija u selima

č: | fb:

Prema preliminarnim rezultatima, vladajuća koalicija SNS i SPS je dobila većinu glasova na svih 86 biračkih mesta u selima, ukljućujući Divčibare i prigradske mesne zajednice, dok je opozicija od 32 biračka mesta u gradu pobedila na 20, na jednom biračkom mestu je bilo nerešeno, dok su naprednjaci i socijalisti dobili više glasova na 11 biračkih mesta.

 

Na biračkim mestima u gradu za opozicione partije glasalo je 15.679, dok je za vladajuće SNS i SPS glasalo 13.892 birača. Na biračkim mestima u selima, ukljućujući Divčibare i prigradske mesne zajednice, za vladajuće SNS i SPS glasalo je 9936, dok je opozicija dobila 4425 glasova.

 

Opozicija je pobedila na biračkim mestima: Gradac – velika sala, Kafana Mrčić, na sva tri biračka mesta u OŠ Sestre Ilić, MZ Brđani, Tehnička škola (b.m. 10), OŠ Milovan Glišić (b.m. 11), MZ Andra Savčić, Valjevska gimnazija, sala Gradske uprave, na oba biračka mesta u Prvoj osnovnoj, MZ Oslobodioci Valjeva, Poljoprivredna škola, OŠ Nada Purić (b.m. 26), na oba biračka mesta u OŠ Andra Savčić, MZ Krušik – mala sala i MZ Radnički.

 

Vlast je pobedila na biračkim mestima: Dom u Poparama, OŠ Milovan Glišić (b.m.12), Tehnička škola (b.m.13), Lovački dom, OŠ Desanka Maksimović, MZ Novo naselje, MZ Nada Purić i MZ Krušik – velika sala.

 

Nerešno je bilo na biračkom mestu JKP – po 382 glasa.

 

Opozicija je najubedljiviju pobedu sa 756 glasova u odnosu na 423 glasa za vladajuće partije ostvarila na biračkom mestu broj 15 MZ Andra Savčić, dok su naprednjaci i socijalisti najbolje prošli na biračkom mestu broj 12 OŠ Milovan Glišić sa 609 glasova u odnosu na 443 glasa koliko su dobile partije opozicije.

 

Najveća izlaznost u gradu preko 76 odsto bila je na biračkom mestu Poljoprivredna škola, dok je najmanja izlaznost 54 odsto bila na biračkom mestu OŠ Andra Savčić (b.m. 32).

 

Najveća izlaznost u selima zabeležena je na biračkom mestu 110 Stanina reka – Vukovići preko 87 odsto, dok je najmanje glasača oko 40 odsto bilo na biračkom mestu 93 Rabas.

 

Opozicione partije čije smo glasove sabrali su: Ujedinjeni za pobedu Srbije, NADA, Zavetnici, MORAMO, Suverenisti, Dveri i Ajmo ljudi.

 

U Valjevu su sve liste za izbor narodnih poslanike dobile glasove: lista Ištvan Pastor, SRS, Muftijin amanet, Zajedno za Vojvodinu, SDA Sandžak, ADA, Albanci doline, Otete bebe, Romska partija, Rusi. Najviše glasova, od ovih stranaka, 1087 dobila je Srpska radikalna stranka. Bilo je 1488 belih listića.

  

Na izbore za narodne poslanike, u Valjevu je na 118 biračkih mesta izašlo 64,02 odsto birača.

Aktuelno

 (foto: )
Diplomci Fakulteta dramskih umetnosti Pre 2 sati 53 minuta

Na Abro festu večeras "Hajde da improvizujemo"

Na Abro festu večeras diplomci Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu predstaviće neuobičajenu pozorišnu formu naslovljenu "Hajde da improvizujemo". To je zanimljivo i duhovito scensko delo...

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja Pre 3 sati 5 minuta

I skup rogova u vreći je "jedinstvo"!

Političari i stranke dolaze i odlaze, a jedan politički ideal, ostaje. To je "jedinstvo", uz neznatne varijacije. Počev, recimo, sa "Podaj Bože, da se Srbi slože!", ili "Samo sloga, Srbina...

Vakcinacija (foto: DjordjeDjokovic)
U ambulantama Doma zdravlja Pre 4 sati 26 minuta

Počinje vakcinacija protiv gripa

Od četvrtka 29. septembra u ambulantama Doma zdravlja počinje vakcinacija protiv sezonskog gripa. Za Dom zdravlja Valjevo opredeljeno je 5.300 doza, od čega su većina četvorovalentne, koje štite od...