Skupština Srbije (foto: Kolubarske.rs)
Skupština Srbije (foto: Kolubarske.rs)
08.04.2022, 07:00

U novom sazivu Narodne Skupštine jedan poslanik iz Valjeva

č: | fb:

Valjevo će imati jednog narodnog poslanika u novom sazivu Narodne Skupštine. Socijalista Đorđe Milićević će sesti u poslaničku klupu kao 16. na izbornoj listi "Ivica Dačić – premijer Srbije", koja je dobila 31 poslanički mandate. Socijalisti su za narodne poslanike kandidovali četvoro iz Valjeva i troje iz ostalih opština Kolubarskog okruga, među njima je bio i predsednik valjevskog odbora SPS Đorđe Milanović.

 

U "svoje" poslanike Valjevo može da svrsta novinarku Tatjanu Manojlović, potpredsednicu DS, bila je 18. na izbornoj listi Marinika Tepić – Ujedinjeni za pobedu Srbije, koja je osvojila 38 poslaničkih mandata. Manojlović je Valjevka, ali ne živi u rodnom gradu, uz njeno ime na listi kandidata pisalo da je iz Beograda. Ujedinjeni za pobedu Srbije kandidovali su troje iz Valjeva i dvoje iz ostalih opština Kolubarskog okruga, najbolje pozicioniran na 57. mestu bio je Branko Ivković, predsednik GrO Stranke slobode i pravde.

 

Na listi "Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve", koja je osvojila 120 poslaničkih mandata, bila su dva kandidata iz Valjeva i troje iz drugih opština Koubarskog okruga. Najbolje rangirana na 155. mestu bila je Jelena Nikolić Lekić, poverenik valjevskih naprednjaka.

 

Profesor engleskog jezika Ivan Manić bio je na 23. mestu liste MORAMO, koja je osvojila 13 poslaničkih mandata u budućem sazivu Skupštine Srbije. Na listi Moramo bilo je osam kandidata iz Kolubarskog okruga, od toga četvoro iz Valjeva.

  

Sedam kandidata iz Kolubarskog okruga, od toga dvoje iz Valjeva, bilo je na izbornoj listi "Boško Obradović – Srpski pokret Dveri – POКS – Miloš Parandilović – Patriotski blok za obnovu Кraljevine Srbije", koja je pripalo deset poslaničkih mandata.  Od kandidata iz Valjeva najbolje je bila rangirana na 29. mestu Julijana Marić (POKS), književnik.

 

Na listi Dr Miloš Jovanović – Nada za Srbiju, koja je dobila 15 poslaničkih mandata, bilo je četvoro kandidata iz Valjeva i petoro iz drugih opština Kolubarskog okruga. Najbolje rangiran na 42. mestu bio je Saša Pavlović (DSS), master hemijske tehnologije.

 

Studentkinja iz Lajkovca Andrijana Petrović bila je 28. najbolje rangirana iz Kolubarskog okruga na izbornoj listi Srpska stranka Zavetnici, kojoj je pripalo 10 poslanikih mandata. Pored Petrović bilo je još šest kandidata, dvoje iz Valjeva.

 

Na sedam lista koje su učestvovale na parlamentarnim izborima bilo je 46 kandidata za narodne poslanike iz Kolubarskog okruga, od toga 24-oro iz Valjeva. Samo jedan kandidat će sesti u poslaničku klupu, Đorđe Milićević koji je bio predsednik poslaničke grupe SPS u prethodnom sazivu Skupštine Srbije. I mada je na listi kandidata za narodne poslanike pored Milićevićevog imena upisan grad Valjevo, on je već poodavno beogradski, a ne valjevski socijalista.

Aktuelno

 (foto: )
Diplomci Fakulteta dramskih umetnosti Pre 3 sati 4 minuta

Na Abro festu večeras "Hajde da improvizujemo"

Na Abro festu večeras diplomci Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu predstaviće neuobičajenu pozorišnu formu naslovljenu "Hajde da improvizujemo". To je zanimljivo i duhovito scensko delo...

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja Pre 3 sati 16 minuta

I skup rogova u vreći je "jedinstvo"!

Političari i stranke dolaze i odlaze, a jedan politički ideal, ostaje. To je "jedinstvo", uz neznatne varijacije. Počev, recimo, sa "Podaj Bože, da se Srbi slože!", ili "Samo sloga, Srbina...

Vakcinacija (foto: DjordjeDjokovic)
U ambulantama Doma zdravlja Pre 4 sati 37 minuta

Počinje vakcinacija protiv gripa

Od četvrtka 29. septembra u ambulantama Doma zdravlja počinje vakcinacija protiv sezonskog gripa. Za Dom zdravlja Valjevo opredeljeno je 5.300 doza, od čega su većina četvorovalentne, koje štite od...