Tatjana Manojlović (foto: Kolubarske.rs)
Tatjana Manojlović (foto: Kolubarske.rs)
11.04.2022, 06:53

Manojlović: Ovo je Vučićeva najskuplja pobeda

č: | fb:

Potpredsednica Demokratske stranke Tatjana Manojlović kaže da ćemo svi mi platiti Vučićevu pobedu u prvom krugu predsedničkih izbora. Ona navodi da, okupirani predizbornim i postizbornim dešavanjima, ne obraćamo pažnji niti pridajemo značaj podacima Ministarstva finansija koji pokazuju gde se ekonomski Srbija nalazi Srbija.

 

- U prva dva meseca ove godine, prema zvaničnim podacima Ministarstva finansija, ostvaren je budžetski deficit u iznosu od 53 milijarde dinara ili 22 odsto veći u odnosu na isti period prošle godine. To je najveći budžetski deficit u Evropi, i to je zaista nešto po čemu smo stvarno prvi, i možda na tome treba čestitati odlazećoj vladi Srbije – rekla je Manojlović i nastavila:

 

- Spoljnotrgovinski deficit zemlje u istom periodu, znači za prva dva meseca ove godine, iznosio je 1,75 milijardi evra i on je za 155 odsto veći nego u istom periodu prošle godine. Za 155 odsto! I po tome smo prvi u Evropi. Budžetski deficit se naravno može finansirati ili zaduživanjem zemlje ili štampanjem novca, ali u ovom trenutku se naša država sve teže zadužuje jer je sve slabije interesovanje investitora za kupovinu naših državnih obveznica. U martu je država emitovala dvogodišnje evroobveznice u iznosu od 25,5 milijardi, ali je uspela da proda obveznice u vrednosti od svega 4,5 milijardi dinara, odnosno samo 17 odsto od ukupne vrednosti. Jednostavno, niko nije zainteresovan da sada kupuje naše hartije od vrednosti, a to vam je najbolji indikator kakva je stvarno ekonomska reputacija naše zemlje. Dug Srbije je blizu 31 milijarda evra i takođe je najveći u istoriji ove zemlje – navela je Tatjana Manojlović.

 

Ona je dodala da su to sve zvanični podaci koje objavljuje Ministarstvo finansija i Uprava za javni dug, i svi oni se mogu videti na njihovim zvaničnom portalima. Naglasila je da ovde niko ništa ne izmišlja i ne improvizuje.

 

- Ovo je ono što priznaje Siniša Mali, ali s obzirom na njihovu praksu u manipulaciji podacima, možemo pretpostaviti da je stvarno stanje možda još i gore od ovog što je objavljeno. Ove probleme Ana Brnabić ne zna da reši i zato će oni samo rasti. Već sada svi osećamo inflaciju koja se zahuktava i tek ćemo osećati posledice inflacije – zaključila je Tatjana Manojlović, potpredsednica Demokratske stranke.

Aktuelno

Đaci generacije i vukovci (foto: www.lajkovac.rs)
Na prijemu u Gradskoj kući Pre 4 sati 4 minuta

Nagrađeni lajkovački đaci generacije i "vukovci"

U Gradskoj kući Lajkovac organizovan je prijem na kome su dodeljene nagrade đacima generacije i "vukovcima". Za izuzetne rezultate u školovanju dobili su laptopove, tablete i knjige. Nekoliko dece...  · 1 komentar