Izbori 2022 (foto: Đorđe Đoković)
Izbori 2022 (foto: Đorđe Đoković)
21.04.2022, 08:47

Podaci GIK: Vučić u Valjevu dobio preko 51, SNS oko 37 odsto

č: | fb:

Prema preliminarnim rezultatima Gradske izborne komisije (GIK) u Valjevu, nakon ponovljenih izbora za narodne poslanike koji su održani 16. aprila, lista Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve osvojila je 37,09 odsto glasova, sledi lista Marinika Tepić – Ujedinjeni za pobedu Srbije sa 15,57 odsto, za listu Ivica Dačić – Premijer Srbije glasalo je 13,78 odsto birača.

 

Lista Dr Miloš Jovanović – Nada za Srbiju osvojila je 6,99 odsto, Moramo – Akcija – Ekološki ustanak dobila je 6,42 odsto, za listu Boško Obradović – Srpski pokret Dveri – POKS glasalo je 5,45 odsto, Milica Đurđević Stamenkovski – Srpska stranka Zavetnici osvojila je 3,96 odsto glasova birača. Ostale liste su imale nešto preko ili manje od dva odsto glasova.

 

Prema preliminarnim rezultatima Gradske izborne komisije (GIK) u Valjevu, nakon ponovljenih izbora za predsednika Srbije koji su održani 16. aprila, za Aleksandra Vučića (koalicija Zajedno možemo sve) glasalo je 51,44 odsto birača, sledi Zdravko Ponoš (koalicija Ujedinjena Srbija) sa 20,99 odsto, dr Miloš Jovanović (koalicija NADA), dobio je 8,30 odsto, za Boška Obradovića (koalicija Patriotski blok) glasalo je 6,03 odsto, Milica Đurđević Stamenkovski (Zavetnci) dobila je 4,76 odsto, Biljana Stojković (koalicija Moramo) dobila je 3,52 odsto, za Branku Stamenković (Suverenisti) glasalo je 1,48 odsto, dok je Miša Vacić dobio 0,76 glasova birača.

 

Na parlamentarne izbore u Valjevu na 118 biračkih mesta, upisano 75.334 punoletnih građana, prema podacima Gradske izborne komisije izašlo je 61,70, dok je na predsedničke izbore izašlo 61,12 odsto birača.

 

Za narodne poslanike i predsednika Srbije glasalo se i na biračkim mestima unutar Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija na teritoriji grada Valjeva. U birački spisak upisano je 214, glasalo je 189. Najviše glasova, 114, štićenika Zavoda dobio je Aleksandar Vučić, sledi Milica Đurđević Stamenkovski sa 27, potom Miša Vacić sa 14, Zdravko Ponoš je dobio 8 glasova, šest Boško Obradović, za Biljanu Stojković je glasalo pet štićenika, dok su po četiri glasa dobili Branka Stamenković i dr Miloš Jovanović.  

 

 

 

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 7 sati 22 minuta

Uhapšena Valjevka zbog utaje poreza

Valjevska policija uhapsila je S. Đ. (1993) iz Valjeva zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila četiri krivična dela poreska utaja. Kako se sumnja, ona je izbegla da plati porez i oštetila...  · 1 komentar

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 1 dan

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan 7 sati

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...