Raskrsnica Knez Mihailove i Milovana Glišića (foto: Đorđe Đoković)
Raskrsnica Knez Mihailove i Milovana Glišića (foto: Đorđe Đoković)
23.04.2022, 07:19

Uređenje dve raskrsnice po sistemu stani-kreni

č: | fb:

Uređenje dve "opterećene" raskrsnice, čija je rekonstrukcija bila najavljena još krajem 2020. godine, još uvek nije došlo na red sudeći prema Planu javnih nabavki za 2022. godinu.

 

Prema ranijim najavama gradske vlasti, na raskrsnici ulica Sinđelićeve, Knez Mihaila i Milovana Glišića, saobraćaj je trebalo da bude regulisan kružnim tokom, dok je na raskrsnici Sinđelićeve i Pasterove bilo planirano postavljanje semafora.

 

Ugovor sa beogradskom firmom "Model 5" d.o.o, koja je na tenderu dobila posao semaforizacije raskrsnice Sinđelićeve i Pasterove ulice za 180.348 dinara sa PDV-om, potpisan je u februaru prošle godine, a kako je naznačeno u tehničkoj dokumentaciji rok za izradu projekta je 30 dana.

 

U Planu javnih nabavki za 2022. godinu, koji je pretrpeo treću izmenu od početka godine, palnirana je rekonstrukcija raskrsnice Sinđelićeve i Pasterove ulice. Međutim, za te radove još uvek nije raspisana javna nabavka, a u Planu javnih nabavki je naznačeno da će biti u prvom kvartalu, odnosno do marta ove godine. Procenjena vrednost radova je 4.166.666 dinara.

 

Javna nabavka projektovanje rekonstrukcije raskrsnice ulica Sinđelićeve, Knez Mihaila i Milovana Glišića, koja je objavljena početkom decembra 2020. godine je obustavljna. Kako nam je pre više od godinu dana rečeno u Odeljenju za građevinsko zemljište i infrastukturu obustavljanje javne nabavke ne znači i odustajanje od posla. Rukovodilac Odeljenja Branko Vuković  je rekao da projektni zadaci nisu najbolje definisani te je zbog toga postupak obustavljen.

 

"Projektni zadatak nije imao sve adekvatne stvari koje treba da ima da bi se kvalitetno uradila rekonstrukcija te raskrsnice gde bi trebalo da bude kružni tok. Potrebno je dopuniti te projektne zadatke i čim to uradimo mi ćemo javnu nabavku ponovo objaviti, i to će biti uskoro", izjavio je Vuković sredinom januara prošle godine, međutim ta javna nabavka do danas nije ponovo objavljena.

 

Projektovanje rekonstrukcije raskrsnice ulica Sinđelićeve, Knez Mihaila i Milovana Glišića nije se našlo ni u trećoj izmeni Plana javnih nabavki za 2022. godinu. Možda se nađe u četvrtoj...?

Aktuelno