Raskrsnica Knez Mihailove i Milovana Glišića (foto: Đorđe Đoković)
Raskrsnica Knez Mihailove i Milovana Glišića (foto: Đorđe Đoković)
23.04.2022, 07:19

Uređenje dve raskrsnice po sistemu stani-kreni

č: | fb:

Uređenje dve "opterećene" raskrsnice, čija je rekonstrukcija bila najavljena još krajem 2020. godine, još uvek nije došlo na red sudeći prema Planu javnih nabavki za 2022. godinu.

 

Prema ranijim najavama gradske vlasti, na raskrsnici ulica Sinđelićeve, Knez Mihaila i Milovana Glišića, saobraćaj je trebalo da bude regulisan kružnim tokom, dok je na raskrsnici Sinđelićeve i Pasterove bilo planirano postavljanje semafora.

 

Ugovor sa beogradskom firmom "Model 5" d.o.o, koja je na tenderu dobila posao semaforizacije raskrsnice Sinđelićeve i Pasterove ulice za 180.348 dinara sa PDV-om, potpisan je u februaru prošle godine, a kako je naznačeno u tehničkoj dokumentaciji rok za izradu projekta je 30 dana.

 

U Planu javnih nabavki za 2022. godinu, koji je pretrpeo treću izmenu od početka godine, palnirana je rekonstrukcija raskrsnice Sinđelićeve i Pasterove ulice. Međutim, za te radove još uvek nije raspisana javna nabavka, a u Planu javnih nabavki je naznačeno da će biti u prvom kvartalu, odnosno do marta ove godine. Procenjena vrednost radova je 4.166.666 dinara.

 

Javna nabavka projektovanje rekonstrukcije raskrsnice ulica Sinđelićeve, Knez Mihaila i Milovana Glišića, koja je objavljena početkom decembra 2020. godine je obustavljna. Kako nam je pre više od godinu dana rečeno u Odeljenju za građevinsko zemljište i infrastukturu obustavljanje javne nabavke ne znači i odustajanje od posla. Rukovodilac Odeljenja Branko Vuković  je rekao da projektni zadaci nisu najbolje definisani te je zbog toga postupak obustavljen.

 

"Projektni zadatak nije imao sve adekvatne stvari koje treba da ima da bi se kvalitetno uradila rekonstrukcija te raskrsnice gde bi trebalo da bude kružni tok. Potrebno je dopuniti te projektne zadatke i čim to uradimo mi ćemo javnu nabavku ponovo objaviti, i to će biti uskoro", izjavio je Vuković sredinom januara prošle godine, međutim ta javna nabavka do danas nije ponovo objavljena.

 

Projektovanje rekonstrukcije raskrsnice ulica Sinđelićeve, Knez Mihaila i Milovana Glišića nije se našlo ni u trećoj izmeni Plana javnih nabavki za 2022. godinu. Možda se nađe u četvrtoj...?

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 22 sati 30 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 7 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 19 sati 39 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru 27.03.2024

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara