Lokalni front Va (foto: Đorđe Đoković)
Lokalni front Va (foto: Đorđe Đoković)
28.04.2022, 06:49

Lokalni front: Dignimo danas još jednom glas protiv kataklizme koja preti građanima Valjeva

č: | fb:

Povodom radova koje je kanadska kompanija "Euro litijum Balkan" započela pre dva dana u selu Lukavac nadomak Valjeva, oglasio se saopštenjem za javnost Lokalni front Valjevo. 

 

Nije za meštane Lukavca nikakva tajna da "Euro litijum" (ili možda neki drugi specijalista za njuškanje po Srbiji) ponovo buši oko njihovih njiva, bašti, jagodnjaka. Tajna je to jedino za neobaveštene (nezainteresovane?) gradske službe. Službenici grada ne rade čak ni poslove koje im nalaže Zakon o rudarstvu i geološkim istraživanjima; u Valjevu se ne vodi katastar i evidencija prijava o geološkim istraživanjima, niti se nadležnom Ministarstvu dostavljaju godišnji izveštaji o tome.

 

I šta građani da čine kada su gradske institucije nevidljive, kada su nadležne inspekcije slepe, gluve i neme, kada se ne poštuju čak ni sudske odluke o zabrani geoloških istraživanja pred vratima Valjeva?

 

Protest u Lukavcu samo je jedan u nizu događaja koji pokazuje hrabrost ljudi rešenih da stanu na put rasprodaji Srbije koja se, posle izbornog predaha i lažnih izbornih obećanja, ponovo zahuktava. Zato su Lokalni front i koalicija "Moramo" u Valjevu još jednom na strani građana na koje nasrću pohlepni "investitori". U četvrtak, 28.aprila, podržaćemo ih ponovo.

 

Njihova borba je i naša borba. Drastičan pad broja glasova dosadašnje i buduće vladajuće koalicije nedavno zabeležen u Valjevu jasan je signal da crno-crvenoj bratiji vreme ističe.

 

Dignimo zato danas još jednom glas protiv kataklizme koja preti građanima Valjeva. Za to se vredi boriti. Do pobede, poručuje Lokalni front Valjevo.

Aktuelno

Izložba u Trnavcu (foto: IUS Trnavac)
U Internacionalnom umetničkom studiju Pre 37 minuta

Otvorena izložba "Terra – Skulpture"

U Internacionalnom umetničkom studiju "Radovan Trnavac Mića" otvorena je izložba pod nazivom "Terra -Skulpture". "Čast nam je da imamo priliku da ovde u Interancionalnom umetničkom studiju...

 (foto: )
Ponosni na ovaj jubilej Pre 36 minuta

Škola u Brežđu obeležila 130 godina postojanja

Škola u Brežđu, koja nosi ime čuvenog vojvode Živojina Mišića, proslavila je sto trideset godina postojanja. Škola "Vojvoda Živojn Mišić" osnovana je 1892. godine, a jubilej je proslavljen uz...

Opštinska uprava Ub (foto: Dragana Nedeljković)
Podrška akademcima Pre 21 sati 37 minuta

Konkurs opštine Ub za studentske stipendije

Do 2. decembra otvoren je konkurs za dodelu stipendija studentima koji žive na teritoriji opštine Ub. Uslovi za sticanje ove vrste podrške u studijskoj 2022/23. godini  nisu menjani u odnosu na...