KZN u Ulici Ljube Kovačevića (11.05.) (foto: Kolubarske.rs)
KZN u Ulici Ljube Kovačevića (11.05.) (foto: Kolubarske.rs)
12.05.2022, 09:23

Epska nesposobnost valjevske vlasti se vidi i na primeru Ulice Ljube Kovačevića

č: | fb:

Krajnja neozbiljnost i neodgovornost, ali pre svega epska i široko poznata nesposobnost valjevske vlasti je to što skoro mesec dana drži stanovnike Ulice Ljube Kovačevića praktično zarobljene u ulici koju ni na koji način ne mogu koristiti, rekao je Đorđe Pavlović, šef odborničke grupe SPS-a na konferenciji za novinare.

 

On je naveo da je Ulica Ljube Kovačevića, čija je rekonstrukcija pompezno najavljena pre skoro mesec dana, najbolji pokazatelj da gradska vlast, na čelu sa gradonačelnikom Lazarom Gojkovićem i njegovom petorkom, i dalje tumara i dalje nije sigurna kojim pravcem bi krenula. 

Đorđe Pavlović i Bojan Bošković

Đorđe Pavlović i Bojan Bošković (Foto: Kolubarske.rs)

 

"Rekonstrukcija te ulice je najavljena 13. aprila, ili samo tri dana pred održavanje ponovljenih izbora na biračkom mestu na kome glasaju građani koji žive upravo u Ulici Ljube Kovačevića. Pompezno je najavljena rekonstrukcija ulice u dužini od 340 metara, 51 priključak i zamena vodovodnih cevi. Od tada do danas, prošlo je skoro mesec dana ili 17 radnih dana. Prostom matematikom se dolazi do toga da je gradonačelnik pomogao direktoru Vodovoda radeći dnevno dva priključka ili 20 metara ulice do danas bi bila završena", rekao je Pavlović.

 

Gradonačelnika Lazara Gojkovića je obavestio, ukoliko ne zna, da su izbori završeni 3. aprila, da su ponovljeni izbori završeni 16. aprila, i pozvao ga da o tome obavesti i direktora Vodovoda Ivana Filipovića.

 

Đorđe Pavlović je skrenuo pažnju na jednu "čudnu logiku" da su, nakon što je odbornička grupa SPS-a zakazala konferenciju za novinare u Ulici Ljube Kovačevića, gradonačelnik i direktor Vodovoda ipak odlučili da izađu u susret žiteljima ove ulice i da se konačno počne sa radovima. Prema njegovim rečima zanimljivo je to što su radovi na vodovodnoj mreži kao počeli upravo u vreme i na mestu održavanja konferencije za novinare.

Radnici Vodovoda

Radnici Vodovoda (Foto: Kolubarske.rs)

 

"Pozivamo građane Valjeva da nam jave gde postoji neki kvar ili o problemu koji imaju, jer očigledno da se gradska vlast seti da im izađe u susret i da nešto uradi tek onog trenutka kada SPS skrene pažnju na taj problem. Očigledno da valjevsku vlast ništa drugo ne može pokrenuti i pomeriti sa njihovih pozicija u sivoj zgradi osim naših konferencija za novinare", rekao je Pavlović.

 

On je ponovo pozvao gradsko rukovodstvo da časno podnese ostavku i da više ne bruka ni sebe ni građane Valjeva.

 

"Nakon onako neprimereno duge rekonstrukcije Ulice Vuka Karadžića i dodeljivanja nagrade Grada licu optuženom za teško krivično delo, mislim da ovm gradu dodatnog brukanja od strane vlasti više nije potrebno. Pozivam Lazara Gojkovića, predsednicu Skupštine grada Snežanu Rakić i ostale njihove saradnike da se povuku, da nam svima olakšaju i ostave priliku ljudima koji znaju i umeju da vode grad da to i čine u narednom periodu", predložio je Pavlović.

 

Šef odborničke grupe SPS u Skupštini grada je, odgovarajući na pitanje novinara, ponovio da valjevski socijalisti nisu deo vlasti u Valjevu i da ne postoji nijedan razlog da razgovaraju, niti da sarađuju, sa političkim gubitnicima i sa ljudima koji u političkom smislu ne znaju ni gde se nalaze ni gde će završiti.

 

"Ima prostora za razgovor sa ozbiljnim i odgovornim ljudima, ali nema sa ovima koji su trenutno na vlasti", zaključio je Đorđe Pavlović naglašavajući da je "lokalna politika isključivo i jedino dvorište GrO SPS-a".

  

 

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 12 sati 43 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 7 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 9 sati 52 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 5 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru Pre 1 dan 12 sati

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara