Nema šećera (foto: Kolubarske.rs)
Nema šećera (foto: Kolubarske.rs)
26.05.2022, 13:56

Vučić: Nemamo problem sa šećerom, imamo problem sa tajkunom iz Kolubarskog okruga koji hoće da zaradi ogroman novac

č: | fb:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da nema potrebe za pravljenjem zaliha šećera, da je problem rešen, a da je za nestašicu odgovoran tajkun iz Kolubarskog okruga, koji je mislio da je vreme da zaradi ogroman novac, piše nova.rs.

 

Na pitanje da li ima potrebe za panikom, po pitanju nestašice šećera, Vučić je prilikom obilaska radova obilaznice oko Beograda, od tunela Streževica do Bubanj Potoka, rekao:

 

- Nema potrebe. Završeno je to. Već danas su u najveći broj radnji stigle dodatne količine 260 tona, spremili smo još 250 tona. Sad jedino ako će neko samo šećer da jede, ništa drugo. Nemamo mi problema sa količinama šećera, imali smo problema sa jednom firmom iz Kolubarskog okruga, sa jednim tajkunom i sa još nekim ljudima koji misle da je vreme… Nekim kamatarima koji misle da je veliko vreme da zarade ogroman novac, ali baviće se svim tim i BIA i naši državni organi, i građani će imati više nego dovoljno šećera, brašna, soli, ulja, svega…Imali smo čak za neke druge namirnice pokušaj istog tog tajkuna koji je nešto otkupio misleći takođe da može da vara državu i da u uslovima teške krize izbegava obaveze koje postoje, ali sve uspevamo da završimo i ljudi ne treba da brinu - rekao je Vučić i dodao da država ima tolike količine da može da interveniše u svakom trenutku. Vučić je zamolio ljude da ne ređaju po sto kilograma svega jer će posle morati da bacaju tu hranu.

 

O tome da u valjevskim prodavnicama već duže vreme nema šećera u pakovanju od jednog kilograma po "zamrznutoj" ceni od 89 dinara, dok u pojedinim šećera ima, ali samo u džakovima od deset kilograma i to po ceni od 1399 dinara, Kolubarske.rs su pisale pre sedam dana. Tada je ministar poljopriverde Branislav Nedimović gostujući na jednoj televiziji,  reagovao na informacije u vezi sa navodnim nestašicama šećera i istakao da je snabdevanje šećerom stabilno. Nedimović je rekao i da će nadležne inspekcije sprovesti pojačane kontrole kako bi se sprečile bilo kakve zloupotrebe ili preprodaje kilogramskog šećera po cenama većim od dozvoljenih.

 

Kilogramskog šećera u valjevskim prodavnicama i dalje nema, dok velikih pakovanja po ceni od 140 dinara za kilogram ima povremeno.

 

 

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 2 sati 31 minuta

Uhapšena Valjevka zbog utaje poreza

Valjevska policija uhapsila je S. Đ. (1993) iz Valjeva zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila četiri krivična dela poreska utaja. Kako se sumnja, ona je izbegla da plati porez i oštetila...  · 1 komentar

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 19 sati 26 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan 2 sati

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...