Parking Grada (foto: Đorđe Đoković)
Parking Grada (foto: Đorđe Đoković)
03.06.2022, 10:45

Grad iz drugog pokušaja obezbedio gorivo

č: | fb:

Gradska uprava Valjeva uspela je iz drugog pokušaja da obezbedi 37.000 litara goriva za vozni park Grada. Posao je dobila novosadska kompanija NIS, koja je bila jedini ponuđač na javnoj nabavci-nabavka benzina, a vrednsot ugovora je preko 6,9 miliona dinara sa PDV-om.

 

Gradska uprava Valjeva je javnu nabavku-nabavka benzina prvi put raspisala u aprilu i to nakon samo šest meseci od kupovine 23.000 litara goriva. Tada je ugovor vredan preko 3,7 miliona dinara potpisan na godinu dana sa novosadskom kompanijom NIS.  

Tender u aprilu je raspisan za kupovinu još 37.000 litara goriva, i to 19.000 benzina i 18.000 dizela, a procenjena vrednost javne nabavke je 7,2 miliona dinara sa PDV-om.

 

Odgovarajući na pitanje Kolubarskih.rs da li to što Grad raspisuje javnu nabavku za kupoviinu benzina znači da je već potrošeno 23.000 litara, planiranih za celu godinu, načelnik Gradske uprave Nebojša Petronić je rekao da gorivo nije potrošeno nego je javna nabavka raspisana ranije "kako Grad, zbog situacije sa isporukom i cenom derivata na tržištu, ne bi ostao bez goriva".

 

S obzirom na to da na javnu nabavku raspisanu u aprilu nije prispela ni jedna ponuda, ponovljena je sredinom maja.

Aktuelno

Gradska kuća (foto: Đorđe Đoković)
Gost-post: dr Slobodan Ilić Pre 1 sati 11 minuta

Odgovornost "ne stanuje" u "sivonji"

Interes odgovornih za budžet jeste da se istina o trošenju sredstava skloni, a oni direktniji bi rekli sakrije od građana i zato se trude da programski budžet i sve oko njega bude velika "crna...  · 1 komentar

Saop[tenje Pre 1 dan 3 sati

Voda u Kamenici je za piće

JKP Vodovod obaveštava korisnike koji se snabdevaju sa vodovoda Valjevska Kamenica da je voda u distributivnoj mreži za piće i da po svim parametrima odgovara Pravilniku o higijenskoj ispravnosti...  · 1 komentar