Apelacioni sud (foto: www.bg.ap.sud.rs)
Apelacioni sud (foto: www.bg.ap.sud.rs)
04.06.2022, 07:02

Sreten Nikolić za ubistvo u "Zipi" osuđen na 11 godina

č: | fb:

Apelacioni sud u Beogradu preinačio je prvostepenu presudu Višeg suda u Valjevu i Sretena Nikolića (28) osudio na jedinstvenu kaznu zatvora od 11 godina zbog izvršenja krivičnog dela teško ubistvo u pokušaju u sticaju sa krivičnim delom nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i ekspolozivnih materija.

 

"Odlučujući o vrsti i visini krivične sankcije od olakšavajućih okolnosti je cenjena njegova relativna mladost, da je krivično delo ostalo u pokušaju, protek vremena od izvršenja krivičnog dela, te da je krivično delo izvršio u stanju bitno smanjene uračunljivosti, a od otežavajućih okolnosti je cenio da je ranije osuđivan i prekršajno kažnjavan. Imajući u vidu sve navedene okolnosti Apelacioni sud ga je osudio na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 11 godina, nalazeći da se osnovano može očekivati da će tom kaznom uticati na okrivljenog, ali i na druge da ubuduće ne vrše ovakva ili slična krivična dela, te da će se postići svrha kažnjavanja", stoji u odluci o visini kazne objavljenoj na sajtu Apelacionog suda.

  

Krivično veće Višeg suda u Valjevu osudilo je u februaru 2019. godine Sretena Nikolića na jedinstvenu kaznu zatvora od 35 godina zbog ubistva Damjana Dragojlovića (25) i nanošenja teških i lakših povreda gostima u noćnom klubu "Zipa", ali je tu presudu Apelacioni sud ukinuo i naložio novo suđenje. Viši sud u Valjevu je u maju 2021. doneo novu presudu kojom je Sreten Nikolić osuđen na 30 godina zatvora, da bi, nakon žalbe višeg javnog tužioca i branioca okrivljenog, Apelacioni sud u Beogradu drastično smanjio kaznu na 11 godina zatvora.

 

Nikolić je u noći između 29. i 30. oktobra 2016. godine u valjevskom noćnom klubu "Zipa" ubio sugrađanina Damjana Dragojlovića (25) i teže i lakše povredio još tri osobe od kojih je najgore prošao Davor Milić iz Valjeva. Tragediji je prethodio verbalni, potom i fizički obračun ispred "Zipe" u kojem je Dragojlović zadao Nikoliću nekoliko udaraca rukama i nogom. Sreten se nakon toga udaljio, a ubrzo potom vratio sa pištoljem, pokušao da uđe u lokal, ispalio hitac kroz staklo, a onda ušao i nastavio da puca u Damjana i goste. Teško povređeni Dragojlović prebačen je u bolnicu gde je ubrzo preminuo.

 

Više javno tužilaštvo u Valjevu je tražilo da se okrivljenom Sretenu Nikoliću izrekne maksimalna kazna - 40 godina zatvora.

 

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 4 sati 29 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 7 sati 18 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.