Grad (foto: Kolubarske.rs)
Grad (foto: Kolubarske.rs)
05.06.2022, 22:50

U Valjevu padao grad veličine lešnika

č: | fb:

U Valjevu je oko ponoći padala jaka kiša praćena gradom. U pojedinim delovima grada nekoliko minuta padao je grad veličine lešnika.

 

Dežurni u valjevskoj metorološkoj stanici kaže da je u Novom naselju, delu grada gde se nalazi stanica, pala tek po neka kuglica leda i to je trajalo minut. Prema njegovim rečima za desetak minuta palo je oko dva litra kiše po metru kvadratnom, duvao je vetar brzinom 7,3 metra u sekundi. 

 

Protivgradna odbrana je dejstvovala, ali za sada bez podataka koliko je bila uspešna. Takođe, za sada nemamo podatke da li je grad padao i u okolini Valjeva.

 

Republički hidrometeorološki zavod upozorio je u nedelju na mogućnost lokalnih kratkotrajnih nepogoda, s većom količinom padavina, gradom i olujnim vetrom.

 

Nakon toplog i sunčanog prepodneva u celoj Srbiji će posle podne i uveče biti uslova za pljuskove praćene grmljavinom, a lokalno se očekuje i kratkotrajni grad, navedeno je u prognozi RHMZ.

Aktuelno

Izložba u Trnavcu (foto: IUS Trnavac)
U Internacionalnom umetničkom studiju Pre 1 sati 22 minuta

Otvorena izložba "Terra – Skulpture"

U Internacionalnom umetničkom studiju "Radovan Trnavac Mića" otvorena je izložba pod nazivom "Terra -Skulpture". "Čast nam je da imamo priliku da ovde u Interancionalnom umetničkom studiju...

 (foto: )
Ponosni na ovaj jubilej Pre 1 sati 21 minuta

Škola u Brežđu obeležila 130 godina postojanja

Škola u Brežđu, koja nosi ime čuvenog vojvode Živojina Mišića, proslavila je sto trideset godina postojanja. Škola "Vojvoda Živojn Mišić" osnovana je 1892. godine, a jubilej je proslavljen uz...  · 1 komentar

Opštinska uprava Ub (foto: Dragana Nedeljković)
Podrška akademcima Pre 22 sati 22 minuta

Konkurs opštine Ub za studentske stipendije

Do 2. decembra otvoren je konkurs za dodelu stipendija studentima koji žive na teritoriji opštine Ub. Uslovi za sticanje ove vrste podrške u studijskoj 2022/23. godini  nisu menjani u odnosu na...