Toplana  (foto: Đorđe Đoković)
Toplana (foto: Đorđe Đoković)
09.06.2022, 06:55

Toplana traži povećanje cene grejanja

č: | fb:

Gradska toplana zatražila je povećanje cene grejanja za stambeni i poslovni prostor uz predlog da korisnici usluge budu razvrstani u dve umesto dosadašnjih pet tarifnih grupa. Kako je navedeno u zahtevu, cene grejanja nisu menjane od 2013. godine.

 

Nadzorni odbor JKP Toplana je na sednici održanoj 7. juna usvojio Olduku o određivanju cene snabdevanja krajnjih kupaca toplotnom energijom. Predloženo je da se nove cene primenjuju od 1. jula.

 

Za stambeni prostor građani koji grejanje plaćaju paušalno umesto 86,97 ubuduće će grejanje po kvadratnom metru plaćati 104,02 dinara, oni koji grejanje plaćaju po potrošnji, umesto 5,34 dinara po kwh plaćaće 6,51 dinara, dok će fiksni deo umesto 30 dinara iznositi 30,42 dinara po kvadratnom metru. Cene su obračunate bez PDV-a.

 

Za korisnike poslovnog prostora cena grejanja po kvadratu biće 130,02 dinara umesto dosadašnjih 116,57 dinara, oni koji grejanje plaćaju po potrošnji plaćaće 8,13 dinara po kwh umesto dosadašnjih 6,94 dinara, dok će fiksni deo umesto 30 dinara iznositi 34,92 po kvadratnom metru. Cene su obračunate bez PDV-a.

 

Ranije, pre skoro mesec dana, povećanje cena svojih usluga zatražili su JKP Vidrak i JKP Vodovod. Odbornici Skupštine grada bi trebalo da se na sednici, koja će biti održna krajem juna, izjasne o poskupljenju usluga iznošenja smeća, vode, kanalizacije i grejanja.

Aktuelno

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 1 sati 57 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 23 sati 25 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...