Najbolji matematičari (foto: Podružnica matematičara Valjevo)
Najbolji matematičari (foto: Podružnica matematičara Valjevo)
15.06.2022, 09:29

Valjevski matematičari osvojili 12 medalja

č: | fb:

U Kragujevcu je održano finale takmičenja iz matematike "Kengur bez granica" za učenike osnovnih i srednjih škola. Nakon takmičenja koje je organizovano sredinom marta, a koje se inače održava širom sveta, u finale se plasiralo po 25 najboljih u svakom razredu u našoj zemlji.

 

Valjevo je na ovom finalnom takmičenju predstavljalo 14 učenika u pratnji svojih učitelja i nastavnika, a sva četiri osnovca su osvojila medalje, dok se od deset srednjoškolaca, njih osmoro okitilo medaljom.

 

Zlatnu medalju osvojio je Andrej Krajinović, OŠ "Andra Savčić", srebrnu medalju osvojili su Veljko Nikolić, Prva osnovna škola, i Mateja Nešić, OŠ "Andra Savčić", dok je bronzana medalja pripala Lazaru Ćosiću, OŠ "Vladika Nikolaj Velimirović".

 

Na finalnom takmičenju iz matematike "Kengur bez granica" učestvovalo je i deset učenika Valjevske gimnazije. Najuspešniji je bio Mihailo Lekić, koji je osvojio zlatnu medalj, srebrnu su osvojili Pavle Stanković, Anica Petrović, Sofija Nenadović i Nikola Trifunović, dok su bronzanu medalju osvojili Lea Belić, Nina Stanić I Lazar Lazarević. U finale su se plasirali i gimnazijalci Alksandra Mitrović i Andrija Nikolić.

 

Rezultati koje su postigli valjevski osnovci i srednjoškolci su izuzetni, tako da je Valjevo, čiji su učenici osvojili 12 medalja, bio jedan od najuspešnijih gradova na finalnom takmičenju iz matematike "Kengur bez granica" koje je održano u Kragujevcu.

Aktuelno

Gradska kuća (foto: Đorđe Đoković)
Shit happens Pre 7 sati 22 minuta

Službeni falsifikat!!!

Na zvaničnoj internet prezentaciji grada pod odrednicom Dokumenti/Službeni glasnici u utorak 4. oktobra 2022. oko podneva pojavio se "Službeni glasnik grada Valjeva" broj 12 od 23. septembra...

Škola za trudnice i roditeljstvo (foto: Branko Petrović)
Obeležena Nacionalna nedelja promocije dojenja Pre 5 sati 12 minuta

Dojenje je ulaganje u zdrav život deteta i prevenciju bolesti

Tematskom radionicom Škole za trudnice i roditeljstvo, posvećene dojenju, Dom zdravlja Valjevo je obeležio Nacionalnu nedelju promocije dojenja. "Dojenje je ulaganje u zdrav život deteta i...