Lazar Gojković (foto: DjordjeDjokovic)
Lazar Gojković (foto: DjordjeDjokovic)
22.06.2022, 06:57

Lazar Gojković novi poverenik valjevskih naprednjaka

č: | fb:

Jelena Nikolić Lekić razrešena je dužnosti poverenika Srpske napredne stranke u Valjevu, a tu dužnost do izbora organa stranke obavljaće gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković, saopštili su valjevski naprednjaci.

 

"Dosadašnji poverenik Gradskog odbora Srpske napredne stranke Valjevo Jelena Nikolić Lekić razrešena je dužnosti i ona će nastaviti stranački rad u Gradskom odboru, a na mesto novog poverenika Gradskog odbora Srpske napredne stranke Valjevo imenovan je Lazar Gojković. U narednom periodu, dok se ne ispune uslovi za organizovanje Izborne skupštine, poslove gradskog odbora obavljaće poverenik Gradskog odbora", navodi se u saopštenju valjevskih naprednjaka.

 

Jelena Nikolić Lekić je na čelu povereništva SNS-a u Valjevu bila od oktobra 2020. godine, nakon što je raspušten Gradski odbor čiji je predsednik bio Slobodan Gvozdenović, nekadašnji gradonačelnik Valjeva.

 

Ni tada, kao ni danas, nisu navedni razlozi promene na čelu valjevskih naprednjaka. Nakon parlamentarnih izbora, u aprilu ove godine, kada je SNS u Valjevu dobila oko 35 posto glasova birača, što je značajno manje od očekivanog rezultata i od broja glasova dobijenih na izborima pre dve godine, bilo je nezvaničnih najava da će doći do smene poverenika, ali je Jelena Nikolić Lekić to demantovala.

 

Lazar Gojković je na mesto gradonačelnika Valjeva došao kao nestranačka ličnost. Bio je prvi na izbornoj listi Srpske napredne stranke za Valjevo za lokalne izbore 2020. godine. Saopštavajući da je Gojković prvi na listi, valjevski naprednjaci su tada rekli da je "Gojković svojim predanim radom i zalaganjem preporučio sebe za prvog čoveka naprednjaka u Valjevu u narednom periodu".

 

Gojković je i ove godine na pitanje Kolubarskih.rs da li je postao član SNS ili da li će biti, kratko odgovorio da nije član ponavljajući da je na mesto gradonačelnika došao kao "nestranačka ličnost".

 

Odgovarajuću danas na naše pitanje kada je postao član SNS, Gojković kaže "u novembru 2021. godine".

Aktuelno

Romi  (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 sati 31 minuta

Kako će biti sutra, ako je danas kako je?

U senci trenutno aktuelnog i prioritetnog (hitnog), prolazi aktuelno od ranije i primarno (bitno)! Tako su minulih dana, "dva mitinga", zasenila događaje koji nisu novi. I u svakom "trenutku", ali...

Apoteka Vegafarma (foto: Kolubarske.rs)
Nakon trogodišnje pauze Pre 1 dan

Valjevo ponovo ima dežurnu apoteku

Valjevo ponovo ima dežurnu apoteku zahvaljujući privatnoj apotekarskoj ustanovi "Vegafarma". U saopštenju za javnost RFZO navedeno je da će apoteka u neposrednoj blizini Doma zdravlja biti...  · 5 komentara

HK Krušik (foto: Đorđe Đoković)
Za manje od godinu dana četiri "događaja" Pre 1 dan 4 sati

Ćuti se o odgovornosti i uzrocima nesreća u Krušiku

U Krušiku su se, za manje od godinu dana, dogodile četiri nesreće u kojima su povređeni radnici. Svaki put rukovodstvo je saopštavalo da je "formirana Komisija za utvrđivanje svih okolnosti ovog...  · 12 komentara