Sinđelićeva i Pasterova (foto: Kolubarske.rs)
Sinđelićeva i Pasterova (foto: Kolubarske.rs)
28.06.2022, 07:13

Raspisan tender za postavljanje semafora na raskrsnici Sinđelićeve i Pasterove

č: | fb:

Gradska uprava grada Valjeva raspisala je javnu nabavku za rekonstrukciju raskrsnice ulica Sinđelićeve i Pasterove. Procenjena vrednost ove javne nabavke je blizu 4,2 miliona dinara bez PDV-a.

 

Rekonstrukcija ili postavljanje semafora na ovoj "opterećenoj" raskrsnici bilo je u planu još prošle godine. Ugovor sa beogradskom firmom "Model 5", koja je na tenderu dobila posao projektovanje rekonstrukcije Sinđelićeve i Pasterove ulice za 180.348 dinara sa PDV-om, potpisan je u februaru prošle godine, a kako je naznačeno u tehničkoj dokumentaciji rok za izradu projekta je 30 dana.

 

"Radi kanalisanja svih vidova saobraćaja (pešačkog i vozačkog), razdvajanja konfliktnih tokova i povećanja ukupne bezbednosti svih učesnika u saobraćaju, raskrsnicu je potrebno opremiti svetlosnom saobraćajnom signalizacijom", navedeno je u tehničkoj dokumentaciji.

 

Međutim, više od godinu dana nije raspisana javna nabavka za realizaciju tog projekta. To je učinjeno tek sada, a rok za podnošenje ponuda je 12. jul 2022. godine, dok je rok za završetak radova na postavljanju semafora na raskrsnici ulica Sinđelićeva i Pasterova 45 radnih dana računajući od dana uvođenja u posao izvođača radova.

 

Podsećamo, početkom maja ove godine novim slojem asfalta presvučena je Pasterova ulica od Sinđelićeve do ulaska u Opštu bolnicu. Tada su žitelji tog dela grada, naročito Pasterove ulice koja je bila zatvorena za saobraćaj sedam dana, očekivali da će biti postavljeni i semafori na raskrsnci.

 

 

  

 

Aktuelno

Opremljen amfiteatar (foto: www.mionica.rs)
Ministarstvo pravde podržalo projekat Pre 6 minuta

Opremljen amfiteatar u Srednjoj školi u Mionici

Srednja škola u Mionici dobila je kompletno opremljen amfiteatar sa 55 mesta. Ministarstvo pravde podržalo je ovaj projekat sa gotovo 700 hiljada dinara, saopšteno je iz Opštinske uprave.

Dragan Stojković (foto: skrinšot RTS)
Bez kraja Pre 22 sati 17 minuta

Da nije prevelika doza, za jedan dan?

U tek minuli ponedeljak, čusmo dve izjave. Za enciklopedije! Ne baš svetske mudrosti, ali svetske sigurno. Naravno, ukoliko svet nema pametnija posla, nego da sluša ili čita šta se kod nas priča....  · 3 komentara

Zdanje na Desankinom vencu (foto: Đorđe Đoković)
U zdanju na Desankinom vencu Pre 1 dan 2 sati

Gradska kuća za posebne prilike

Zdanje na Desankinom vencu biće adaptirano i rekonstruisano u Gradsku kuću, odlučili su odbornici Skupštine grada. Osim za potrebe organa Grada, prostor bi se koristio za protokolarne prijeme,...  · 5 komentara