Odbornici SPS (foto: Đorđe Đoković)
Odbornici SPS (foto: Đorđe Đoković)
28.06.2022, 08:49

SPS: Potpuni debakl politike Lazara Gojkovića i njegovog "ekspertskog tima"

č: | fb:

Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković i njegov "ekspertski tim" odlučili su da povećaju cene komunalnih usluga kako bi zamaglili nesposobnost, bahatost i očiglednu nestručnost direktora javnih komunalnih preduzeća Ivana Filipovića "Vodovod" Ksenije Badem "Vidrak" i Janka Gagića "Toplana", koji su ova preduzeća uveli u milionske probleme, smatra odbornička grupa SPS-JS u Skupštini grada.

 

Kako se navodi u saopštenju za javnost ove odborničk grupe, u trenutku sve veće inflacije, kada nas očekuje povećanje cena struje, gasa, kad cene hrane svakog dana rastu, gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković se setio sa svojim "eksprtskim timom" (od ranije poznata gradonačelnikova prva petorka u sastavu: Snežana Rakić, predsednica Skupštine; Viktor Mićić, zamenik predsednika Skupštine; Radoica Rstić, šef Odborničke grupe SNS u Skupštini grada; Vladica Blagojević, član Gradskog veća za urbanizam i Divčibare i Branko Vuković, rukovodilac Odeljenja za infrastrukturu), da poveća cene komunalnih usluga u proseku 20 posto, a usluge JKP "Vodovod" za čak 75 posto.

 

Odbornici SPS u svom saopštenju za javnost ukazuju na činjenicu da je sve previše uzelo maha, a to su videli i građani Valjeva u direktnom prenosu sednice Skupštine grada održane u petak 24. juna, kad je Srpska napredna stranka, zajedno sa svojim satelitima i prisutnom preostalom opzicijom, bila sve vreme na ivici kvoruma, pa je čak šef dborničke grupe SNS Radoica Rstić izlazio više puta da "skuplja" odbornike iz hola Gradske uprave...

 

Navode da im i dalje kao "podrška" sedi odbornik Vitorović koji je onako srčano branio "nagrađenog" protiv koga je podignuta optužnica za teško krivično delo trgovine ljudima i koji je time pljunuo u lice svim ženama. Na prethodnoj sednici isti odbornik Vitorović je zbog svog potpuno nedoličnog ponašanja isključen, i tada nije bio dobar vladajućoj SNS, ali sada kada treba izvući još koji dinar od građana Valjeva ponovo je prihvatljiv partner koji će dopuniti nesigurni i varljivi kvorum.

 

Odbornička grupa SPS-JS u Skupštini grada pita da li je ovo vlast koja stoji iza svojih odluka ili je skup amatera koji odlučuju o žvotima gradjana Valjeva? Dodaju da donošenje ovako osetljivih odluka koje će građane i te kako "udariti po džepu" zahteva detaljnu analizu načina rada ovih javnih preduzeća, a to je:

 

  • Da se pretresu svi platni spiskovi i za početak obelodane svi paraziti (imenom i prezimenom). Otpustiti neradnike, posebno one sa kupljenim (ili još gore falsifikovanim) diplomama kojekakvih "fakulteta", ili čak nikakvim, koje su ubrizgali članskim kartama stranke, koji ne doprinose poboljšanju kvaliteta usluga već su samo trošak. 
  • Zakonski naplatiti svim učesnicima i saučesnicima u finansijskom iscrpljivanju javnih preduzeća (pre svega nabrojanih, ali ne samo njih). 
  • Pretresti sve neplaćene račune pojedinaca (kako fizičkih tako i pravnih lica) kojima se opraštaju milionski dugovi. 
  • Reorganizujte se i preusmerite višak radnika tamo gde doprinose. 
  • Smenite nestručne direktore koji su upravo doveli do javašluka i neefikasnog poslovanja u javnim preduzećima sa milonskim dugovima. 

 

I na samom kraju:

  • Tek tada možete podizati cenu komunalnih usluga!

  

"Građanima je previše Vaših praznih priča i opravdanja koja više niko ne može da "proguta". Svaka čast na socijalnoj osetljivosti, gradonačelniče!", poručuje odbornička grupa SPS-JS u saopštenju za javnost.

 

 

 

Aktuelno

Dragan Stojković (foto: skrinšot RTS)
Bez kraja Pre 21 sati 48 minuta

Da nije prevelika doza, za jedan dan?

U tek minuli ponedeljak, čusmo dve izjave. Za enciklopedije! Ne baš svetske mudrosti, ali svetske sigurno. Naravno, ukoliko svet nema pametnija posla, nego da sluša ili čita šta se kod nas priča....  · 3 komentara

Zdanje na Desankinom vencu (foto: Đorđe Đoković)
U zdanju na Desankinom vencu Pre 1 dan 2 sati

Gradska kuća za posebne prilike

Zdanje na Desankinom vencu biće adaptirano i rekonstruisano u Gradsku kuću, odlučili su odbornici Skupštine grada. Osim za potrebe organa Grada, prostor bi se koristio za protokolarne prijeme,...  · 5 komentara