Vidrak (foto: Đorđe Đoković)
Vidrak (foto: Đorđe Đoković)
06.07.2022, 06:49

"Vidrak" se kreditno zadužuje za 31 milion dinara

č: | fb:

Javno komunalno preduzeće "Vidrak" će se kreditno zadužiti za nabavku osnovnih sredstava putem lizinga za 31 milion dinara nakon što je dobilo saglasnost Skupštine grada.

 

U obrazloženju Odluke se navodi da će "zbog zastarelosti postojeće opreme kreditna sredstva biti utrošena za nabavku fekalijske cisterne, čija je vrednost 14 miliona dinara bez PDV-a i auto smećara, koji košta 17 miliona dinara bez PDV-a.

 

"Navedena oprema je stara preko 30 godina i postoji mogućnost da sledeći put neće proći tehnički pregled prilikom registracije. Ova oprema je bitna jer značajno utiče na stvaranje prihoda preduzeća", piše u obrazloženju Odluke o kreditnom zaduženju putem lizinga JKP "Vidrak". Rok za otplatu kredita je pet godina.

 

Podsećamo, Skupština grada usvojila je zahtev JKP "Vidrak" za povećanje cena komunalnih usluga tog komunalnog preduzeća. Nove cene važe od 1. jula, za 20 posto je skuplje odnošenje smeća, sahranjivanje, parkiranje i uklanjanje vozila.

 

 

Aktuelno

Ski staza Crni vrh Divčibare (foto: Divčibare Ski Resort )
Od petka 3. februara 3.02.2023

Kreće skijanje na stazi Crni vrh na Divčibarama

Prvo ovogodišnje skijanje na ski stazi "Crni vrh" na Divčibarama počinje danas. Na stazi ima 30 centimetara utabanog snega, i narednih dana biće dodatnog osnežavanja, a prema prognozi meteorologa...