Mural sa likom Damjana Dragojlovića (foto: Đorđe Đoković)
Mural sa likom Damjana Dragojlovića (foto: Đorđe Đoković)
09.07.2022, 11:13

Protestna šetnja zbog presude za ubistvo Damjana Dragojlovića

č: | fb:

Mirna protestna šetnja povodom presude za ubistvo Damjana Dragojlovića biće organizovana danas od 19 časova.

 

"Pozivamo Vas da nam se pridružite u subotu u 19 časova ispred Hrama Vaskrsenja Gospodnjeg odakle ćemo krenuti u mirnu setnju, povodom sramne presude za ubistvo našeg sina, brata, druga, prijatelja i sugrađanina Dragojlović Damjana", navodi se u pozivu koji su uputili članovi porodice i prijatelji ubijenog mladića.

 

Krivično veće Višeg suda u Valjevu osudilo je u februaru 2019. godine Sretena Nikolića na jedinstvenu kaznu zatvora od 35 godina zbog ubistva Damjana Dragojlovića (25) i nanošenja teških i lakših povreda gostima u noćnom klubu "Zipa", ali je tu presudu Apelacioni sud ukinuo i naložio novo suđenje. Viši sud u Valjevu je u maju 2021. doneo novu presudu kojom je Sreten Nikolić osuđen na 30 godina zatvora, da bi, nakon žalbe višeg javnog tužioca i branioca okrivljenog, Apelacioni sud u Beogradu drastično smanjio kaznu na 11 godina zatvora.

 

Zbog šetnje biće privremeni režim saobraćaja u centru grada

 

"U subotu će biti privremeni režim saobraćaja u Ulici Sinđelićevoj od Hrama Vaskrsenja Gospodnjeg (novog hrama), u Karađorđevoj do zgrade Višeg suda, a zatim ulicom Karađorđevom do Gradskog trga, radi proslaska organizovane šetnje gradskim ulicama, po zahtevu FK Brđanac, koja će se održati 9. jula, u vremenu od 19.30 do 20.15 časova.

 

U intervalima do 15 minuta će fazno biti zatvaran saobraćaj između raskrsnice na pravcu Sinđelićeve, Karađorđeve, na trasi organizovane šetnje koja se odvija u Sinđelićevoj ulici do Ulice Pijačni kej, do Karađorđeve, u Karađorđevoj, od Sinđelićeve ulice do zgrade Višeg suda, a zatim nazad od zgrade Višeg suda do Gradskog trga", saopšteno je iz Gradske uprave.

 

Aktuelno

Gradska kuća (foto: Đorđe Đoković)
"Aproprijacija" za skoro milion evra godišnje Pre 4 sati 28 minuta

(Ne)kontrolisano trošenje tekuće budžetske rezerve

Iz tekuće budžetske rezerve svake godine se potroši blizu milion evra. Gradska vlast odlučuje kome i koliko novca će dati, građani nisu informisani, skupštinska većina ćuti i ignoriše zahtev...  · 3 komentara

Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
Objavljen na sajtu grada Pre 3 minuta

Poziv za nagradu grada Valjeva za 2022. godinu

Na sajtu Valjeva objavljen je poziv za podnošenje predloga za godišnju nagradu grada Valjeva. Nagrada se dodeljuje za delo koje predstavlja najvrednije dostignuće u Valjevu u prethodnoj godini u 14...