Mural sa likom Damjana Dragojlovića (foto: Đorđe Đoković)
Mural sa likom Damjana Dragojlovića (foto: Đorđe Đoković)
09.07.2022, 11:13

Protestna šetnja zbog presude za ubistvo Damjana Dragojlovića

č: | fb:

Mirna protestna šetnja povodom presude za ubistvo Damjana Dragojlovića biće organizovana danas od 19 časova.

 

"Pozivamo Vas da nam se pridružite u subotu u 19 časova ispred Hrama Vaskrsenja Gospodnjeg odakle ćemo krenuti u mirnu setnju, povodom sramne presude za ubistvo našeg sina, brata, druga, prijatelja i sugrađanina Dragojlović Damjana", navodi se u pozivu koji su uputili članovi porodice i prijatelji ubijenog mladića.

 

Krivično veće Višeg suda u Valjevu osudilo je u februaru 2019. godine Sretena Nikolića na jedinstvenu kaznu zatvora od 35 godina zbog ubistva Damjana Dragojlovića (25) i nanošenja teških i lakših povreda gostima u noćnom klubu "Zipa", ali je tu presudu Apelacioni sud ukinuo i naložio novo suđenje. Viši sud u Valjevu je u maju 2021. doneo novu presudu kojom je Sreten Nikolić osuđen na 30 godina zatvora, da bi, nakon žalbe višeg javnog tužioca i branioca okrivljenog, Apelacioni sud u Beogradu drastično smanjio kaznu na 11 godina zatvora.

 

Zbog šetnje biće privremeni režim saobraćaja u centru grada

 

"U subotu će biti privremeni režim saobraćaja u Ulici Sinđelićevoj od Hrama Vaskrsenja Gospodnjeg (novog hrama), u Karađorđevoj do zgrade Višeg suda, a zatim ulicom Karađorđevom do Gradskog trga, radi proslaska organizovane šetnje gradskim ulicama, po zahtevu FK Brđanac, koja će se održati 9. jula, u vremenu od 19.30 do 20.15 časova.

 

U intervalima do 15 minuta će fazno biti zatvaran saobraćaj između raskrsnice na pravcu Sinđelićeve, Karađorđeve, na trasi organizovane šetnje koja se odvija u Sinđelićevoj ulici do Ulice Pijačni kej, do Karađorđeve, u Karađorđevoj, od Sinđelićeve ulice do zgrade Višeg suda, a zatim nazad od zgrade Višeg suda do Gradskog trga", saopšteno je iz Gradske uprave.

 

Aktuelno

Gradska kuća (foto: Đorđe Đoković)
Gost-post: dr Slobodan Ilić Pre 14 sati 34 minuta

Odgovornost "ne stanuje" u "sivonji"

Interes odgovornih za budžet jeste da se istina o trošenju sredstava skloni, a oni direktniji bi rekli sakrije od građana i zato se trude da programski budžet i sve oko njega bude velika "crna...  · 3 komentara