Požar u Čika LJjubinoj ulici (foto: Đorđe Đoković)
Požar u Čika LJjubinoj ulici (foto: Đorđe Đoković)
19.07.2022, 08:53

Lokalizovan požar u centru Valjeva

č: | fb:

Nakon više od četiri časa lokalizovan je veliki požar koji je jutros oko 6.30 časova izbio u objektima u Ulici Trg Živojina Mišića (nekadašnja Čika Ljubina ulica) u centru Valjeva. U ovom požaru šest lokala je uništeno ili teško oštećeno, pričinjena je ogromna materijalna šteta.

 

U gašenju požara učestvovalo je devet vatrogasaca sa tri vatrogasna vozila Vatrogasno-spasilačke jedinice Valjevo. 

 

Prema nezvaničnim informacijama najpre se zapalio roštilj u objektu brze hrane, a potm se vatra proširila na nekoliko lokala u nizu - pekaru, menjačnicu, dva butika i zlatarsku radnju.

Požar u Čika LJjubinoj ulici

Požar u Čika LJjubinoj ulici

Prema rečima vlasnika lokala, vatrogasne ekipe su brzo stigle na lice mesta, ali s obzirom na to da struja u tom delu ulice nije blagovremeno isključena, vatrogasci su sa intervencijom započeli tek nakon dvadesetak minuta, što je bilo dovoljno da se vatra razbukti i zahvati nekoliko lokala u kojima se nalazila pretežno lako zapaljiva roba.

Požar u Čika Ljubinoj ulici

Požar u Čika Ljubinoj ulici (Foto: Kolubarske.rs)

 

Zbog otežanog pristupa lokalima, sa strane prema Kolubari, jer nema dovoljno mesta za prolazak vatrogasnih kamiona, vatrogasci su morali da razvlače crevo na dužini od preko 50 metara.

Požar u Čika LJjubinoj ulici

Požar u Čika LJjubinoj ulici

 

Dodatno otežavajuće za valjevske vatrogasce je to što ekipa vatrogasno-spasilačke jedinice, 15 ljudi sa pet vozila, od ponedeljka popodne učestvuje u gašenju velikog požara u Ljutom kršu na Divčibarama, gde na površini od desetak hektara gori nisko rastinje.

Požar u Ljutom kršu na Divčibarama

Požar u Ljutom kršu na Divčibarama (Foto: Vesa Kojić)

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 1 dan 4 sati

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara